Oorsuizen door stress

Stress kan voor tinnitus zorgen

Tinnitus is een aandoening die je niet zomaar met een pilletje kan genezen. Sterker nog, voor de meeste mensen is het tot op heden niet eens mogelijk om het te genezen. Je kunt je waarschijnlijk wel voorstellen van een piep in je oor enorm vervelend is. Sommige mensen hebben hier zelfs zo verschrikkelijk veel last van, dat de tinnitus zelfs hun leven kan beïnvloeden. Wel wordt er hard gewerkt en veel onderzoek gedaan naar oorsuizen behandeling.

Naar het werk gaan met een piep in je oor, is alles behalve bevorderlijk en vaak thuis blijven is ook niet echt een pretje. Sporten gaat niet meer, en je sociale leven kan er ook erg onder lijden.

Tinnitus kan geprikkeld worden door verschillende factoren. Stress is bijvoorbeeld een prikkel die kan leiden tot een piep in je oor. Het je veel stress, kan je oorsuizen krijgen, hierdoor krijg je nog meer stress en dat verergert de piep in je oren alleen maar. Je kan wel merken dat mensen met oorsuizen vaak in een neerwaartse spiraal zitten.

Stress hebben we tegenwoordig allemaal, en dit is op zich zelf prima. Wat stress op zijn tijd kan geen kwaad en houd ons mensen scherp. In de huidige maatschappij hebben we vaak  meer stress dan gezond is, en mensen die vatbaar zijn voor tinnitus zijn hiervan de dupe.

Stress management kan de uitkomst zijn voor mensen die stress als prikkel hebben. Heb je stress, zorg dan dat je weet waar die stress vandaan komt en dat je deze stress factor gaat mijden. Voor meer stress tips bezoek de website van optimalegezondheid.com—– Oorsuizen en stress

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*