Winkelcentrum Stadsdennen ontvangt Veilig Ondernemen Keurmerk

,

Nog voor de opening heeft het gerenoveerde winkelcentrum Stadsdennen al het keurmerk Veilig Ondernemen gekregen.

Er is de afgelopen tijd veel geïnvesteerd in de veiligheid van het gerenoveerde gebied. Tijdens deze periode heeft de werkgroep Keurmerk Veilig Ondernemen veiligheidsproblemen geanalyseerd en maatregelen geselecteerd, besproken en vastgelegd op het gebied van veiligheid, maar ook op het gebied van samenwerking tussen de eigenaar van het winkelcentrum, de ondernemersvereniging, de gemeente, de politie en de brandweer.
Het resultaat van deze inspanning is de bevestiging dat de werkgroep, na een audit door KIWA, te horen kreeg dat het winkel het Keurmerk Veilig Ondernemen kreeg uitgereikt. Bijzonder is dat inmiddels ook al een fors aantal voornemens ter vergroting van de veiligheid zijn ‘meegenomen’ tijdens de renovatie.

Het winkelcentrum werd in 1968 geopend, maar was na veertig jaar wel aan een modernisering toe. Met de vernieuwing van het winkelcentrum is ook een vernieuwing van het winkelaanbod gepaard gegaan. Zo zijn er een Aldi, Domino’s Pizza en Etos geopend.

Het Keurmerk Veilig Ondernemen is van toepassing op winkeliers, retailers, projectontwikkelaars, gemeente, politie, brandweer en Verenigingen Van Eigenaren die belangen hebben bij bouw of hetbeheer van winkelgebieden waar de kans op inbraak, diefstal brand en andere vormen van criminaliteit of gevaar aanwezig zijn.

Er wordt vanuit de te beoordelen richtlijnen gezocht naar elementen die een bijdrage leveren aan een verbetering van processen binnen winkelcentra. Zowel ondernemer als winkelend publiek is gebaat bij een veilige omgeving, waar de kans op inbraak, brand en andere vormen van gevaar minimaal is. Jaarlijks bedraagdt de schade door criminaliteit in de detailhandel ruim 750 miljoen euro. Naast schadebeperking biedt het Keurmerk Veilig Ondernemen o.a. ook inkoop- en verzekeringsvoordeel, subsidiemogelijkheden, maatwerk afspraken en extra inspanning van politie/gemeente en overige partners.

Het KVO biedt ondernemer en publiek een veilige en prettige winkelomgeving. Het keurmerk blijft gedurende twee jaar van kracht; na de periode van twee jaar volgt hercertificering met wederom een audit door het KIWA.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*