Brugge, de stad van de liefde

Het toeristische cliché gaat dat Brussel een sprookjesstad is, en je hebt inderdaad slechts enkele minuten nodig in deze charmante stad in België om te weten dat dit waar is. Maar in dit artikel laten we zien hoe Brussel ook een stad van de liefde is, een perfecte bestemming voor een huwelijksreis of een romantisch uitstapje.

Brugge, de stad van de liefde

Brugge, met haar kanalen en vele bruggen over de rivier die de stad doorkruist, is waarschijnlijk een van de meest romantische steden in Europa die een verliefd stelletje kan bezoeken – een perfect alternatief voor het beroemde Venetië. In Brugge kan je ook genieten van lange wandelingen langs de kanalen, op zoek naar prachtige middeleeuwse huizen. Dit is waarom de stad de bijnaam “Venetië van het Noorden” heeft verdiend.

Brugge is de best bewaarde middeleeuwse stad ter wereld. Er zijn nauwelijks auto’s aanwezig en per fiets kan je overal makkelijk naar toe gaan. Maar als je reist met je wederhelft dan is er niets beters dan comfortabel per rijtuig deze spectaculaire stad te ontdekken. Geniet van de prachtige middeleeuwse gebouwen en molens met het aangename geluid van paardenhoeven op de achtergrond, en waan je voor een moment in een van de Robin Hood films.

In elk klein detail valt te merken dat Brugge een romantische stad is. En het Minnewater laat de beroemdste inwoners van de stad zien: de zwanen. Wist je dat zwanen waarschijnlijk de enige monogame dieren ter wereld zijn? Ze hebben slechts één partner gedurende hun hele leven, en wanneer ze die verliezen dan maken ze een zeer triest geluid, genaamd het Zwanenlied. Denk je dat het toeval is dat ze in Brugge leven?

Het is een stad met vele attracties, en het beste is om ze allemaal te voet te ontdekken. Er is magie op iedere straathoek, vooral wanneer de zonnestralen hun warme licht werpen over de prachtige huizen in de buurt van het museum de Zwarte Tulp. Brugge heeft vele weelderige tuinen die perfect zijn voor lange wandelingen, en een van de meest uitgesproken parken vind je in het Koningin Astrid Park, waar een middeleeuwse kerk te bewonderen is. In het midden van het stadscentrum vind je het Baron Ruzette park, ideaal voor een heerlijke picknick omgeven door een weldaad aan bloemen en struiken.

Het meest bekende park is natuurlijk het Minnewaterpark. Ieder jaar wordt er in Juli het Cactus Festival gehouden, wat duizenden mensen uit de verre omgeving aantrekt. Dit is de perfecte tijd om te genieten van concerten met zowel nationale als internationale artiesten.

Overdag lijkt Brugge regelrecht uit een sprookje van de gebroeders Grimm te komen, maar ‘s avonds word de stad zowel magisch als verleidelijk. De nachtverlichting van grote gebouwen en monumenten, evenals de toerische rondleidingen in het maanlicht, maken het plaatje helemaal compleet voor een dag die de romantiek in ieder stelletje laat ontwaken
Zorg dat jouw camera klaar is om foto’s te nemen zodat je nooit meer jouw verblijf in Brugge met die speciale persoon vergeet. Dat wil je toch niet missen!

Wanneer je Brugge bezoekt voor een huwelijksreis, dan is de beste keuze een van de bijzondere huwelijkspakketten te reserveren die door hotels in Brugge van 3 tot 5 sterren worden aangeboden, ongeacht wat jouw budget ook is. Je kunt genieten van romantische voorzieningen zoals bloemen, chocolade, een dubbele massage, baden gevuld met rozenblaadjes en nog veel meer.

Maar wanneer je graag dit weekend je partner wilt verrassen, maak dan gebruik van de aanbiedingen in reizen en hotels in Brugge van goedkope luchtvaartmaatschappijen en grote hotelketens.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*