De beste apres-ski wintersportplaatsen in Europa!

, ,

Wat waren de populairste bars van het afgelopen seizoen? Het seizoen is nog niet helemaal voorbij, maar SkiHorizon heeft onderzocht wat het leukste feest was dit seizoen. De uitkomst is gebaseerd op feedback van klanten van SkiHorizon, het aantal georganiseerde avonden met DJ’s of concerten en natuurlijk de feer in de bars.

SkiHorizon heeft ervaren personeel in skioorden in onder andere Frankrijk, Italië, Oostenrijk en Zwitserland. Zij zijn niet alleen skifanaat maar mengen zich ‘s avonds ook graag met de internationale feestvierders. Wij geven u een overzicht van de favoriete skivakantie plaatsen van SkiHorizon:

Frankrijk heeft niet dezelfde reputatie qua apres ski als bijvoorbeedl Oostenrijk. Voor Fransen  “apres ski” is lekker eten, de sauna in of zelfs nog even een andere sport doen zoals bijvoorbeeld een partijtje tennis. Voor de meeste andere landen betekent apres ski echter een drankje doen in de kroeg tot grote feesten in de kroeg, club of beneden aan de piste. Maar geen zorgen, ook in Frankrijk wordt er feest gevierd na het skiën.  Een keten bars in de franse Alpen met de naam La Grotte du Yeti was het afgelopen jaar erg populair onder jongeren vanwege de vele evenementen. Zij hebben bars in meer dan 10 skioorden in Frankrijk, maar twee hiervan hebben zichzelf dit seizoen overtroffen met een super feest programma; namelijk de Grotte du Yeti bar in Risoul en Avoriaz. Zij werkten onder andere samen met een bekend Frans radio station NRJ en de Nederlandse radiozender 538. Dit ging gepaard met bekende DJ’s en optredens. In Avoriaz was er het fantastische Snow en Energy Festival en de M6 music speed riding. Bovendien was La Grotte du Yeti partner van de Europese X-games in Tignes! Maar niet getreurd, want ook volgend seizoen beloven zij weer een vol programma.

Italië wordt ieder jaar populairder als wintersport land en ook de apres ski krijgt hier steeds meer een naam. Het favoriete dorp van SkiHorizon qua apres ski is echter Cortina d’Ampezzo! Het blijft natuurlijk smaak gebonden, maar de apres ski is hier voortreffelijk. Voor iedereen die op zoek is naar Hollandse meezingers of gehos, is het misschien toch beter om bijvoorbeeld voor Oostenrijk te kiezen, maar wil je eens wat anders proberen dan is dit zeker een aanrader. Er heerst een charmante Italiaanse sfeer en er zijn gezellige terrassen, gezellige bierstubes of chique bars met live muziek. Het Hacker-Pschorr Haus in het Hotel Royal was het afgelopen seizoen een favoriete plek onder de apres skiërs, met een gezellige Beierse sfeer.

Ieder jaar valt het SkiHorizon weer op dat Zwitserland toch vooral populair blijft onder de echte skifanaten die ’s avonds over het algemeen liever op tijd naar hun chalet gaan om de volgende ochtend een vroege frisse start op de piste te maken. De apres-ski is hier dan ook wat rustiger en bestaat voornamelijk uit een drankje beneden aan de piste of een koffie of warme chocolade in een cafeetje in het centrum. Ook lekker kaasfonduen blijft een populaire keuze in Zwitserland. Een dorp waar wel veel gedanst en gezongen wordt is Verbier. Hier begint de avond in de Pub Mont Fort tenzij er een goede live band is in de Farinet bar. Deze bars zijn erg internationaal en iedereen gaat er graag naartoe varierend van skileraren, seizoenswerkers en toeristen uit heel Europa!

En dan is er nog Oostenrijk. Het land van de apres-ski! Het is moeilijk een keuze te maken uit zoveel dorpen waar het bijna allemaal om feest draait. Maar net als voorgaande jaren bleek Mayerhofen toch weer een favoriet! Er zijn hier tal van bars met echt voor iedereen iets. Rustig een drankje doen of dansen tot in de vroege ochtend uurtjes, het kan allemaal. Er zijn apres ski activiteiten op de piste en in het dorp voor zowel kinderen als volwassenen. Bovendien wordt hier het seizoen altijd afgesloten met het spectaculaire  Snowbombing evenement met live concerten op de piste. Bekende bars hier zijn de Icebar en Pilzbar. Veel Hollanders gaan graag naar de Sports Lounge met Hollandse apres ski op zijn best!

Dit was een korte terugblik op skiseizoen 2010-2011, maar de vraag is natuurlijk waar zijn de feesten en festivals volgend jaar?  Wat staat er op het programma qua apres ski in de Alpen voor het volgende seizoen? SkiHorizon, de internationale wintersport specialist houdt haar klanten het hele jaar door op de hoogte via de online wintersportgids, en natuurlijk facebook, twitter en hyves.

Facebook http://www.facebook.com/SkiHorizon.nl
Twitter http://twitter.com/skihorizon_nl
Hyves http://skihorizon.hyves.nl/

-einde-

Wilt u de artikelen of foto’s in deze Skivakantie gids gebruiken? Neem dan contact op met:

Rob Smeets: Rob.Smeets@travelhorizon.com / Tel nr. 043 408 6317
DE TRAVELHORIZON GROEP
Randwycksingel 35
6229 EG Maastricht

Over SkiHorizon
SkiHorizon
is onderdeel van de Travel Horizon Group en heeft meer dan 10 jaar ervaring met ski-gerelateerde vakanties.

Als de Europese leider voor wintersport vakanties is SkiHorizon in staat om een enorm scala aan bergvakantie opties te bieden in meer dan 300 Franse, Italiaanse, Oostenrijkse, Zwitserse en Duitse skigebieden.

Over de TravelHorizon Groep
TravelHorizon is een internationale reisorganisatie actief in Frankrijk, Duitsland, Verenigd Koninkrijk, Italië, België en Nederland. TRAVELHORIZON GROUP, Europese N°1 in bergvakanties. Bestaande uit de volgende merken; SkiHorizon, Totem, Halloween, SnowRental, Sportura or ChaletTravel. De groep is door heel Europa aanwezig, met hoofdkantoren in Nederland en Frankrijk.

De groep is ontworpen om expert informatie te geven, grootste en beste keuze aan skivakanties qua geografie, type accommodatie, beschikbaarheid en extra services.

TravelHorizon bestaat uit de volgende bedrijven: www.skihorizon.com, www.sportura.com, www.halloween.be, www.totemvoyages.com, www.chalettravel.nl, www.spahorizon.com, www.net4ski.com, www.net4sea.com and www.travelhorizon.com

Over het SkiHorizon skivakantiegids redactieteam
De schrijvers en redacteuren van de gids bezitten over een goede combinatie van ski- en reiservaring.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*