Erfenis verdelen?

Een erfenis krijgen, spreekt tot de verbeelding. Gratis geld, wie wil dat nou niet? Toch leiden erfenissen met grote regelmaat tot ruzies of zelfs compleet gebrouilleerde families. Sla de kranten er maar op na, google eens op ‘erfenis’ en ‘ruzie’. Of lees de Quote van deze maand. Niet verwonderlijk dat voor de verdeling van nalatenschappen steeds vaker professionals worden ingezet. Voor een soepele afwikkeling van vaak complexe zaken. En om de lieve vrede te bewaren.

Doen wat de erflater schreef, is de even treffende als veelzeggende spreuk waar professioneel –executeur Balten Schalkwijk van het in executele, bewind en nalatenschapsmediation gespecialiseerde Private Life uit Rotterdam zich mee afficheert. ,,Op het verzoek om als testament-executeur op te treden na overlijden zegt vrijwel niemand ‘nee’. Maar tegen de uitvoering ervan ziet eigenlijk iedereen op. Begrijpelijk, want het afwikkelen van een nalatenschap is geen sinecure. Terwijl het naar tevredenheid uitvoeren van iemands laatste wil juist een uiterst serieuze zaak is. Reden te meer om daar een professional voor in te schakelen. Iemand die weet wat er gebeuren moet, de juiste expertise in huis heeft. Iemand die deze eervolle maar zware taak samen met de erfgenamen tot een goed einde weet te brengen.”

Als nalatenschapsspecialist weet Schalwijk hoeveel werk er in een goede afhandeling van een boedelverdeling zit. ,,Erfgenamen kunnen dat veelal niet overzien en hebben dikwijls ook geen notie van wat er allemaal bij komt kijken. Advocaten en notarissen hebben dat natuurlijk wel, maar hen ontbreekt het vaak aan tijd”, aldus Schalkwijk. ,,En dan heb ik het nog niet eens over het in goede banen leiden van de emotionele spanningen die niet zelden vrijkomen bij het verdelen van een erfenis.”

Private Life treedt onder meer als gevolmachtigd executeur (testamentair) op namens erfgenamen, maar biedt ook ondersteuning aan notarissen, vermogensbeheerders of executeurs. ,,Private Life kent de weg, weet wat nodig is om een erfenisverdeling goed af te handelen”, zegt Schalwijk. ,,En niet alleen op fiscaal en juridisch gebied.’’ Als NMI-mediator is Schalkwijk ook in staat om conflicten rond een erfenis op gepaste wijze te beslechten of zelfs te voorkomen.

Private Life is een onafhankelijke onderneming, gespecialiseerd in executele, bewinds- en nalatenschapsmediation. Oprichter en directeur Balten Schalkwijk is tevens professioneel executeur (lid van de Novex). Private Life beschikt daarbij over een zeer gedegen netwerk van onder meer kandidaat- en oud-notarissen, NMI-mediators, executeurs (lid van de Novex) en onafhankelijk taxateurs.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*