Giro del Vino: dé ronde van Italiaanse wijnen

Tijdens de Giro d’Italia, kunt u genieten van de Giro del Vino. Dit is een proefdoos van Eurowines.nl met zes Italiaanse wijnen die u langs de route van de wielerronde leiden.

Italiaanse wijnen van de Giro d'Italia

De zes wijnen van Giro del Vino van Eurowines.nl.

We beginnen in de Piemonte. Dit is hét gebied van de Barbera druif. Wijngoed Cascina La Ghersa ligt in het hartje van de Piemonte en de wielerronde zal hier tijdens de tweede etappe op een steenworp afstand langs gaan. Van dit wijnhuis hebben wij Piagé Rosé Monferrato uit 2010 geselecteerd. Een wijn die tijdens de afgelopen Eurowines proefpanel proeverij is geproefd en beoordeeld. Binnenkort kunt u de bevindingen van het proefpanel teruglezen op de site.
In etappe vijf en zes zal er door Toscane gereden worden. Dit keer niet door het bekende Chianti, maar langs de kust. Dat ze hier ook wijn kunnen maken en dat nog wel op een biologische wijze heeft Azienda Bulichella bewezen. Van dit wijnhuis zit Rubino Rosso uit 2007 in de proefdoos. Een rode wijn gemaakt van 50% Sangiovese, 25% Merlot en 25% Cabernet Sauvignon.
We zakken verder af naar het zuiden en zullen tijdens de zevende dag door Campanië trekken. 80 kilometer ten oosten van Napels ligt wijngoed Donnachiara. Hiervan hebben we de Greco di Tufo uit 2009 voor u uitgekozen. Een zeer speciale wijn met Griekse “roots”.
Via Calabrië en Sicilië zullen de renners een kleine week later langs de oostkust van Italië door de Marken fietsen. Cantina Belisario ligt niet ver van de kustplaats Ancona. Van dit wijnhuis kunt u de Verdicchio “Vigneto del Cerro” uit 2009 in de proefdoos terug vinden.
Tijdens de echte bergetappes, waarbij ook nog een uitstapje naar Oostenrijk wordt gemaakt, zal het gebied Alto Adige kort doorkruist worden. Hier wordt de heerlijke dessertwijn Goldmuskateller uit 2009 van Kellerlei Kössler geproduceerd.
In de laatse week wordt er een aantal keer door Veneto gefietst. Wie Veneto zegt, zegt natuurlijk…Prosecco! En wat is er nou toepasselijker om op zondag 29 mei op de winnaar van la maglia rosa te toosten met de Prosecco Spumante Rosé van Collagù?

Salute!
De Giro del Vino proefdoos van Eurowines.nl is de gehele maand mei voordelig geprijsd, van €80,25 voor €69,-. U kunt hem hier bestellen.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*