Hogere bijtelling voor autolease occasion

,

Werkgevers moeten voor mensen die een auto van de zaak rijden en die ook voor privédoeleinden gebruiken elke maand een bepaald bedrag bij de loon tellen. Jaarlijks kan de bijtelling voor privé gebruik oplopen tot meer dan 20% van de cataloguswaarde van de auto. De bijtelling in Nederland is in vergelijking met de rest van de buurlanden het hoogst.

Er is een onderzoek gedaan naar werknemers met een lease auto occasion van een bepaald merk uit het jaar 2009. De bijtelling voor privé gebruik van de auto bedraagt in Nederland meer dan driehonderd euro netto per maand, terwijl de bijtelling bij de buren zoals België, Duitsland en Engeland veel lager ligt. Zo zouden de leaserijders in Engeland bij de twee honderd euro betalen, terwijl de Duitse en de Belgische leaserijder tussen de zeventig en de tachtig euro zouden moeten bijbetalen voor hun autolease occasion.

De bijtelling is niet van toepassing voor leaserijders die bijvoorbeeld een audi a3 lease en kunnen bewijzen dat ze minder dan 500 km per jaar rijden voor privé gebruik.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*