Lagere overheden nauwelijks gekoppeld aan digipoort

,

Logius  (dienst digitale overheid) heeft bekend gemaakt dat lagere overheden, zoals gemeenten, waterschappen en provincies nog nauwelijks zijn gekoppeld aan Digipoort.

Digipoort is een online brievenbus voor elektronisch factureren aan de overheid. Elektronische dienstverlening is een belangrijk streven voor veel overheidsinstanties. Ook e-procurement is daarbij belangrijk. De rijksoverheid wil in 2014 tachtig procent van alle facturatie elektronisch ontvangen.

Lagere overheden worden niet verplicht met Digipoort te koppelen, met als gevolg dat het gebruikmaken van Digipoort zowel voor de leveranciers als instanties zelf geen prioriteit heeft. Lagere overheidsinstanties voelen geen noodzaak om zich te koppelen aan Digipoort, omdat leveranciers nauwelijks elektronische facturen inzenden. Aan de andere kant dienen leveranciers weer geen efacturen in, omdat lagere overheidsorganisaties deze bestanden nog niet elektronisch kunnen ontvangen en verwerken.

De centrale overheid stimuleert de overstap naar Digipoort wel, maar dit wordt zelden toegepast. Overheden hebben een ICT-partner nodig die het complete traject ondersteunt, op het gebied van advies tot implementatie en support. 20/20 vision heeft ruime ervaring met werken binnen de overheid en heeft een rechtstreekse koppeling met Digipoort. De software van 20/20 vision is speciaal ontwikkeld om de informatievoorziening van het huidige systeem te optimaliseren en integreren. Met 20/20 vision krijgen overheden een scherpe visie op het complete traject van budget tot betaling.

20/20 vision Europe is een Nederlands bedrijf dat succesvolle software oplossingen levert voor het complete proces van budget tot betaling en digitale berichtuitwisseling. 20/20 vision ontwikkelt deze oplossingen zelf, waardoor snel kan worden ingespeeld op veranderingen in de markt. 20/20 vision levert software oplossingen voor o.a:

•    Budget Management
•    Inkoopmanagement
•    Contract management system
•    Factuurverwerkingssoftware
•    Elektronisch factureren

1 antwoord

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*