Nederlands record in handen van QWIC

, , , , ,

——– Persbericht——–

Nederlands record elektrische scooters verbroken!

Het record van de langste aaneengesloten rij rijdende elektrische scooters van Nederland is verbroken.

Maandag 23 mei 2011 is er een nieuw Nederlands record gevestigd. Het record betreft de langste rij aaneengesloten rijdende elektrische scooters. Met maar liefst 34 e-scooters werd het oude record met een verdubbeling uit de boeken gereden.

Initiafnemer voor deze recordpoging is de marktleider in elektrische scooters QWIC. De poging viel samen met een SelectDealerdag die QWIC organiseerde.

De QWIC selectdealers omsluiten een landelijk netwerk van elektrisch vervoer experts. Onderdeel van deze dag was om tesamen een gooi naar het Nederlandse record ‘langste aaneengesloten rij rijdende elektrische scooters’ te doen. Dit record stond op 17 e-scooters.

De start van deze recordpoging vond plaats bij het Veluwe Transferium Posbank in Rheden. Om aan te tonen dat elektrische scooters qua prestaties niet onder doen voor benzine-scooters was er besloten de recordpoging in het heuvelachtige gebied de Posbank (Veluwe) te houden.

Wethouder Ronald Haverkamp van Rheden gaf het startschot en reed zelf vooraan mee op een Emoto Lite in de stoet elektrische scooters. “Duurzaamheid is voor ons als gemeente een belangrijk item. Met elektrische scooters kan iedereen bijdragen aan een duurzame gemeente. Wij staan dan ook achter elektrisch vervoer”, aldus de wethouder.

Na een rit van ongeveer 2km stond de notaris J.C.G. Ten Brink bovenaan de Posbank om de officiële telling uit te voeren. De telling stokte bij een aantal van maar liefst 34 e-scooters, een nieuw Nederlands record!

Taco Anema, mede-oprichter QWIC: “In de huidige groeimarkt van elektrisch vervoer is het van belang dat ook de e-scooters verder onder de aandacht komen. Het vestigen van een nieuw record is dan ook een fantastische prestatie.”

De recordpoging werd in samenwerking met Peter Oversteegen sportieve evenementen gehouden. De e-scooters die deelnamen aan deze recordpoging zijn de Emoto Lite SLEmoto 80duoEmoto 87 en de Emoto Streetcity.

Noot voor de redactie:
• QWIC: Taco Anema tel: 020 6306540
Jaco de Kempenaer tel 020 6306540 of bezoek www.qwic.nl
• Extra foto’s zijn op te vragen bij QWIC via info@qwic.nl of 020-6306540

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*