Radisson Blu Astrid hotel behaalt de groene sleutel!

Het Radisson Blu Astrid Hotel Antwerpen heeft de Groene Sleutel toegekend gekregen, hét internationale kwaliteitslabel voor milieuvriendelijke toeristische logies en attracties.

Met het behalen van de Groene Sleutel engageert het Radisson Blu Astrid Hotel Antwerpen zich om op een duurzame en milieuvriendelijke manier te werk te gaan. Om de sleutel te krijgen, moest het hotel voldoen aan een hele reeks criteria inzake energie, water en mobiliteit. Hiervoor heeft het hotel met heel zijn team zijn beste beentje voorgezet, zonder toe te geven op vlak van comfort. Het verkrijgen van de Groene Sleutel is dan ook een waardevolle erkenning voor het harde werk dat het milieubewuste personeel van het hotel leverde. De lagere energiefactuur is uiteraard leuk meegenomen maar het belangrijkste is dat hotelgasten dankzij het kwaliteitslabel voortaan weten dat ze bij het Radisson Blu Astrid Hotel milieuvriendelijk verblijven!

Om de Groene Sleutel te behalen, leverde het Radisson Blu Astrid Hotel heel wat inspanningen, waarbij de totale investering om en nabij de 21.000 EUR bedroeg. Het opvallende hotel tegenover het Centraal Station in Antwerpen kijkt in ieder geval verder dan de pure investering. “Door duurzaam te ondernemen, besparen we geld dat we opnieuw kunnen investeren in de meest optimale dienstverlening voor onze hotelgasten,” verduidelijkt Didier Boehlen, General Manager RadissonBlu Astrid Hotel.

Eerst werd een Energiemanager aangesteld die het algemene energieverbruik in het hele hotel analyseerde en adviseerde waar kon worden bespaard. Volgend op de energie audit, werd de traditionele verlichting zoveel mogelijk vervangen door LED-verlichting en spaarlampen.
Tegelijkertijd werd het waterverbruik voor een groot deel teruggebracht dankzij de installatie van waterbesparende douchekoppen en kranen met drukverminderaars.
Het hotel doet  aan afvalsortering en preventie, waarbij ook gasten worden aangespoord om hun afval te sorteren door middel van stijlvolle maar opvallende gescheiden afvalbakken in de lobby. En in de hotelparking werden zelfs enkele parkeerplaatsen voorzien met oplaadmogelijkheden voor elektrische wagens.
Kortom, het hele Radisson Blu Astrid Hotel is gebeten door de milieuvriendelijke microbe!

Het behalen van de Groene Sleutel is mede te danken aan de onverminderde inzet van het personeel. Vanuit Rezidor, de groep waartoe Radisson Blu behoort, worden de werknemers sinds een paar jaar getraind in Responsible Business en geïnspireerd om milieuvriendelijker te werk te gaan. Daarbij wordt het personeel bovendien aangespoord om hun groene gewoonten op de werkvloer ook thuis verder te zetten. Daardoor is het Radisson Blu Atrid Hotel een van de groenste hotels in Antwerpen

Het Radisson Blu Astrid Hotel is een architecturale parel met historische uitstraling en een echt herkenningspunt in de stad. Met het behalen van de Groene Sleutel hoopt het hotel nu een voorbeeldfunctie te vervullen voor duurzaam ondernemen met respect voor het milieu.

Didier Boehlen, General Manager Radisson Blu Astrid Hotel: “Het behalen van de Groene Sleutel betekent een zekere meerwaarde voor ons hotel nabij Antwerpen centrum. Wij zijn al lang actief bezig met het milieu en het verkrijgen van officiële erkenning via dit kwaliteitslabel spoort ons dan ook aan om elke toekomstige investering op een duurzame manier te onderzoeken en uit te voeren.  En het belangrijkste is uiteraard dat onze hotelgasten alle voordeel uit zullen halen, zowel op vlak van comfort, als op vlak van dienstverlening.  Onze groene toekomst begint nu pas goed!”

Radisson Blu Hotels & Resorts (het vroegere Radisson SAS Hotels & Resorts), onderdeel van de Rezidor Hotel Group, biedt zijn klanten een eerste klasse service en een moderne hotelervaring van hoog niveau. Radisson Blu won verscheidene prijzen in de categorie “Beste Hotelketen” en werd meermaals erkend voor zijn dienstenfilosofie « Yes, I Can » en zijn “100% klantentevredenheid garantie”.

Sinds 2005 biedt Radisson Blu als eerste internationale hotelketen al zijn klanten gratis hogesnelheidstoegang tot het internet in al zijn hotels.

Vandaag beschikt Radisson Blu over meer dan 250 hotels met meer dan 58.300 kamers in beheer of in ontwikkeling, in Europa, het Midden Oosten en Afrika.

Voor meer informatie, www.radissonblu.com.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*