De eerste 3 bedrijven hebben de Nieuwe Werken Werkt Certificaten ontvangen.

Persbericht
Amsterdam, 19 mei 2011
De eerste 3 bedrijven hebben de Nieuwe Werken Werkt Certificaten ontvangen.
Op Dinsdag 17 mei 2011 zijn de eerste drie Nieuwe Werken Werkt Certificaten feestelijk uitgereikt in café-restaurant Dauphine te Amsterdam. Initiatiefneemster en voorzitter van de stichting het Nieuwe Werken Werkt!, Roos Wouters, presenteerde gelijktijdig haar nieuwe boek, Carrièrebitches en Papadagen: hoogste tijd voor Het Nieuwe Werken. Zij rijkte het eerste exemplaar van haar boek uit aan de heer Rinnooy-Kan. Als verassing overhandigde hij op zijn beurt het eerste exemplaar van het kersverse advies van de SER over dit onderwerp aan Wouters.
De eerste Nieuwe Werken Werkt certificaten
Hutten Catering, Swung House en GGZ- Noord Holland, zijn de eerste door de stichting Het Nieuwe werken Werkt gecertificeerde bedrijven die zich op de Nieuwe Werken Werkt Meetlat hebben geplaatst. Zij lieten hun werknemers spreken en hebben er voor gekozen publiekelijk inzicht te geven in de resultaten en plaatsen zich daarmee op de Nieuwe Werken Werkt Meetlat.

De Nieuwe Werken Meter
De Nieuwe Werken Meter is een online meetinstrument waarmee, vanuit het perspectief van de werknemer, inzichtelijk wordt gemaakt hoe medewerkers tegenover Het Nieuwe Werken binnen hun organisatie staan en of de faciliteiten die worden geboden daarbij aansluiten. Daarbij wordt gelet op de mate waarop:
• De mens centraal staat
• Er kennis gedeeld wordt
• Er plaats- en tijd- onafhankelijk gewerkt wordt

Grondslag
Dit gebeurd op basis van vijf pijlers: HR, ICT, Huisvesting, Management en Cultuur&Leiderschap. Het Nieuwe Werken Werkt Certificaat biedt een organisatie de mogelijkheid om zich te profileren op een slinkende arbeidsmarkt

Op basis van de individuele score van een organisatie, vindt een vertaalslag plaats naar een plek op de Nieuwe Werken Meetlat. Hierdoor is het mogelijk om bedrijven met elkaar te vergelijken en biedt het bedrijven inzicht in hun eigen positie op het gebied van Het Nieuwe Werken ten opzichte van andere bedrijven. Werknemers en werkzoekende biedt het de mogelijkheid om te kijken welke vorm van Het Nieuwe Werken het beste bij een organisatie(onderdeel) past.

Stichting Het Nieuwe Werken Werkt
Het Nieuwe Werken Werkt is in 2010 opgericht om de balans tussen werk en privé, de mate van autonomie van de werknemer en de duurzame inzetbaarheid te vergroten.
Stichting Het Nieuwe Werken Werkt heeft samen met Gispen, Strict en Juta Assessment Technologie van Chris Juta een innovatief meetinstrument ontwikkeld.

Stichting Het Nieuwe Werken Werkt
www.hetnieuwewerkenwerkt.nl
info@HetNieuweWerkenWerkt.nl
Tel: +31(0)6 24 66 86 11 (Roos Wouters)
Postadres: Frederiksstraat 100, 1054 LD, Amsterdam

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*