Zilver voor Nederlandse in Zwitserland.

Tijdens de Swiss Snow Happening in Saas-Fee is het de Nederlandse Nadine Lankreijer gelukt om met haar demo team de tweede plaats te veroveren in het koningsnummer Formatie skiën.

Eind april was het weer zo ver, de Swiss Snow Happening. De jaarlijks terugkerende kampioenschappen voor alle Zwitserse sneeuwsport leraren en de Nederlandse Nadine Lankreijer. Zij deed mee met haar dames demo team aan het onderdeel Formatie skiën en wist daarmee de tweede plaats van Zwitserland te bemachtigen.

Formatie skiën, ook wel synchroon skiën genoemd, is niet al te bekend in Nederland maar wordt in de Zwitserse alpen als serieuze sport gezien. Het gaat erom met 8 personen verschillende figuren te skiën. Deze moeten synchroon, dynamisch en zo compact mogelijk worden uitgevoerd. Een niet geheel ongevaarlijk sport.

Het dames team uit Adelboden, de Adel-Ladies, zijn drie jaar geleden begonnen en hebben tot nu toen een bronzen en zilveren medaille op hun naam staan. Volgend jaar zijn de voorrondes voor de wereldkampioenschappen en gaan de dames natuurlijk voor de gouden plak.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*