Bekeuringen door aanhangwagen controle

Een aanhangwagen controle heeft vanmorgen meer dan zes bekeuringen bezorgd. Twee motorrijders haalden de auto’s van de snelweg en begeleidden mensen met een aanhangwagen naar de controleplek. Agenten van het wijkteam West voerden controles uit op aanhangers en aanhangwagens. Bij elkaar werden ruim veertien auto’s met aanhanger gecontroleerd, waaronder mensen die een aanhanger huren van een aanhanger verhuur of een eigen aanhanger bezitten.

De aanhangercontrole leverde ongetwijfeld een hoog percentage bekeuringen op. Boetes werden uitgeschreven voor het rijden met aanhanger zonder aanhang rijbewijs, ontbreken van een losbreekreminrichting, slecht werkende richtingwijzers, het rijbewijs thuis vergeten zijn en niet handsfree telefoneren in de auto. Opmerkelijk was dat er een bekeuring werd uitgeschreven voor het ontbreken van een wielkast van een aanhanger. Het aantal controles was niet veel, maar leverde voor de helft aan bekeuringtoestanden op. Mensen die een aanhangwagen huren dienen erop te letten dat alles goed functioneert.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*