Cap d’Agde is dé Zuid Franse familiebestemming

Direct aan de kust van de Middellandse zee gelegen, geniet Cap d’Agde van een ideaal klimaat en rijk historisch erfgoed. Dé hoofdingrediënten voor een onvergetelijke familievakantie. Geniet van uitstapjes wandelend of met de fiets door de weelderige natuur, door pijnbomenbossen of langs het Canal du Midi. Dicht bij Beziers en Montpellier zullen de stranden van Cap d’Agde de zon laten schijnen over uw vakantie.

De Cap d’Agde, één bestemming in vier plaatsen
De Cap d’Agde, is één vakantiebestemming die een veelvoud biedt aan recreatieve activiteiten, excursies en bezienswaardigheden op vier plaatsen :

  • De Cité d’Agde, trots op zijn archeologische rijkdom die is opgebouwd tijdens de eeuwenlange maritieme handel.
  • De Cap d’Agde met zijn typische Zuid Franse bouwstijl en kleuren.
  • La Tamarissière met zijn pijnbomenbos dat rust en ontspanning in de natuur biedt.
  • De Grau d’Agde, een vissersdorp dat de charme van weleer heeft weten te behouden.

Deze vier plaatsen die samen een aangename familiebestemming vormen, liggen dicht bij elkaar. Ze kunnen onderling zowel wandelend, met de fiets of auto worden bereikt. Of u nu een excursie in de natuur van Frankrijk zoekt zoals bij Bagnas of liefhebber bent van de 14 kilometer lange stranden van Zuid Frankrijk, de internet site biedt u informatie en tips. Kaarten met fietsroutes in Frankrijk zijn gratis beschikbaar op de site.

Online boekingen zijn doorgaans mogelijk via de reserveringscentrale voor alle type accommodaties en voor alle prijsklassen. Zo vindt u er campings, hotels, appartementencomplexen, gastenkamers en vakantieparken. Verder vindt u uitgebreide informatie over attracties, evenementen en voorstellingen om er zeker van te zijn dat u niets zult missen van vuurwerk, concerten, volksfeesten…

Met uw familie naar Cap d’Agde komen is open staan voor de ontdekking van de tradities, het historische erfgoed en levensritme van de Franse Midi.

Canal du midi, Mont Saint Loup, Fort Brescou
Ontdek deze wereldberoemde toeristische trekpleisters in de buurt van Cap d’Agde. Zij dragen bij aan de weidse uitstraling van Cap d’Agde.

Het 240 km lange Canal du Midi staat op de Werelderfgoed lijst van Unesco. Ook de ronde sluis bij Agde is een mooi voorbeeld. Na 15 jaar lange gigantische bouwwerkzaamheden onder de Franse koning Lodewijk de 14e werd de oude droom om een rechtstreekse rivierverbinding tussen de Middellandse Zee en de Atlantische Oceaan te creëren, werkelijkheid.

Ook andere bezienswaardigheden bevinden zich dicht bij Cap d’Agde. Zo vindt u er de Mont Saint Loup, een oude vulkaan uit het vulkanenketen van de Auvergne. Of Fort Brescou, per boot bereikbaar vanuit Cap d’Agde of Grau d’Agde is ligt het op een vulkanisch eilandje in de Golfe du Lion, op 1500m van de kust. Als bekroning van een verblijf in het zuiden kunt u de vele wijndomeinen en kelders bezoeken in de streek om de famuese Coteaux du Languedoc ou Picpoul de Pinet te genieten…

Alle moois uit de Pays d’Agde is goed en vlot bereikbaar dankzij de nabijheid van steden als Beziers en Montpellier met zijn internationale luchthaven. Agde beschikt verder over een treinstation met vele mogelijke Europese verbindingen : Nederland, Duitsland, Groot Brittannië (TGV Eurostar), Benelux (TGV Thalys en directe treinen)

Strand, zon, natuur en historisch erfgoed wachten op u in het unieke levenskader van de 4 locaties van de Cap d’Agde.

Over de VVV van de Cap d’Agde
De VVV van de Cap d’Agde helpt bezoekers graag op weg voor en tijdens uw verblijf. U kunt er terecht voor uitgebreide informatie over uw vakantie in Cap d’Agde, Agde, Grau d’Agde en la Tamarissière.

De missies van de VVV zijn ontvangst, informatie, animatie, uitgifte van toeristische gidsen en kaarten, promotie en bemiddeling voor de bestemming (reserveren/beschikbaarheid accommodaties, rondleidingen bij monumenten, ticketing voor evenementen/attracties/uitstapjes).

De VVV van Cap d’Agde heeft een 4 sterren klassering als toeristenbureau volgens de Franse kwaliteitsmerk Qualité Tourisme.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*