Chinglish B.V. partner voor de creatieve industrie in China’s booming provincie

Persbericht

Culemborg 9 juni 2011

Chinglish B.V. partner voor de creatieve industrie in China’s booming provincie Henan

Nederlands adviesbureau Chinglish B.V. ondersteunt Nederlandse creatieve sector bij vestiging in China’s booming provincie Henan

Partnership met Chinese overheid onderdeel van stimuleringspakket van 15 miljard EUR

Chinglish B.V. heeft op 8 juni een samenwerkingsovereenkomst getekend met het Creatieve Park van Zhengzhou. Deze samenwerking is onderdeel van een serie projecten van de Chinese regering die de ontwikkeling van China’s dichtstbevolkte provincie moeten aanwakkeren. De plechtigheid vond plaats tijdens de Henan-Hongkong Handelsbeurs 2011 in het bijzijn van vertegenwoordigers van de provincie Henan en de stad Zhengzhou. Het Nederlandse adviesbureau Chinglish B.V. is door de Chinese overheid aangewezen als partij om Nederlandse creatieve bedrijven te helpen deze centraal-Chinese provincie te ontdekken en hen te ondersteunen bij hun toegang tot deze snel groeiende markt.

Het nieuwe Shanghai

Een toenemend aantal Chinese bedrijven opent vestigingen in Zhengzhou, de provinciale hoofdstad van Henan, die bijna 7 miljoen inwoners telt. Deze ontwikkeling wordt toegeschreven aan de volgende twee factoren. Enerzijds is er de verzadiging in steden als Beijing en Shanghai, die bedrijven dwingt op zoek te gaan naar nieuwe (afzet)gebieden. Anderzijds is er het “Go West” programma van de centrale overheid, bedoeld om de ontwikkeling van de verder landinwaarts gelegen gebieden te stimuleren. De miljoenenstad Zhengzhou is hier een goed voorbeeld van, met aanbestedingen van grote infrastructurele werken en investeringen in hightech zones.

De combinatie van lage lonen en gunstige vestigingsvoorwaarden maakt Zhengzhou niet alleen aantrekkelijk voor Chinese bedrijven maar ook voor buitenlandse bedrijven. Er liggen grote kansen voor de creatieve industrie in zowel de publieke als private sector.

Nederlandse creatieve industrie welkom in Henan en Zhengzhou

Met de zeer succesvolle EVD handelsmissie naar Hongkong in 2008, waar Nederland gastland was in het kader van de Business of Design Week (BODW), en het in 2010 succesvol gelanceerde initiatief “Dutch Design Workspace” in Shanghai, is de Nederlandse creatieve industrie aan een ware verovering van China begonnen. Het imago van Nederlandse creatieve bedrijven is voortreffelijk en Dutch Design is in China een begrip aan het worden. Samen met Chinglish B.V. wil de overheid nu ook de aandacht van de Nederlandse creatieve industrie vestigen op het nog weinig bekende Henan, dat met 100 miljoen inwoners een van de aantrekkelijkste markten van China vormt. Directeur Marius van Bergen hierover: “Chinglish B.V. is het enige westerse adviesbureau met een vestiging in Zhengzhou. Wij zijn uitstekend gepositioneerd om innovatie en creativiteit uit Nederland in dit fascinerende gebied te introduceren.”

Over Chinglish B.V.

Chinglish B.V. bestaat uit een internet- en een adviestak. De Chinglish online missie is het ontwikkelen van een tweetalig platform en netwerk voor zakelijk verkeer tussen China en Europa. De offline missie is het aanbieden van ondersteunende zakelijke diensten aan klanten en partners. Samen met CEMS 360 (China-Europe Marketing Services) is Chinglish partner van het Nederlands Centrum voor Handelsbevordering (NCH).

Enkele feiten over Henan

Inwonersaantal: bijna 100 miljoen

Henan is de wieg van de Chinese beschaving

Hoofdstad: Zhengzhou

Verbonden met Beijing en Xian door hoge snelheidstreinen

Economie: groeipercentage van 12%, investering van Foxconn gaat 300.000 nieuwe arbeidsplaatsen

scheppen

Toerisme: Shaolin tempel en boeddhistische grotten van Luoyang

//////

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*