Data recovery voor fotografen

Bij Reqor Data company kloppen regelmatig fotografen aan die hun foto’s kwijt zijn doordat een harde schijf gecrasht is. Hoewel veel fotografen wel backups maken, missen ze vaak de meest recente reportages in die bestanden. Data recovery is dan een uitkomst.

Het terughalen van foto’s is niet veel anders dan het terughalen van andere data. Toch is er wel een verschil. Als er sprake is van corrupte data, is het bij foto’s nog mogelijk om halve bestanden terug te halen. Die delen van foto’s kunnen wel van waarde zijn, omdat de fotograaf daar bijvoorbeeld nog een crop van kan maken, legt John Ruskauff, General Manager van Reqor Data company, uit. Het voordeel van foto’s is dat het vaak bestanden van ongeveer dezelfde grootte zijn. Als een schijf beschadigd is, valt er vaak nog veel terug te halen. Als er één groot bestand op een beschadigde schijf staat, bijvoorbeeld een film, dan is de hele film weg. De kans op gedeeltelijke recovery is bij foto’s dus groter dan bij schijven met een aantal enorm grote bestanden.

Goedkoop is duurkoop

Het advies van Reqor Data company aan fotografen is om niet te besparen op backup capaciteit. Bewaar data altijd op drie plaatsen: het origineel, een backup binnen het pand en een backup buiten het pand, zegt Ruskauff. Bij verlies van data moet het risico zo klein mogelijk gehouden worden en kan het beste een specialist worden ingeschakeld. Vakantiefoto’s maken kan iedereen, maar professionele foto’s maken is een vak apart. Datzelfde geldt voor data recovery. Er zijn een boel “zolderkamerpiloten” die hun diensten vaak tegen gunstige tarieven aanbieden, maar niet de faciliteiten hebben voor een fysieke recovery. Die besteden ze dan weer uit, maar de klant heeft intussen geen idee waar zijn data heen gaat. Wil een zakelijke klant wel dat zijn data naar India gaat? In mijn optiek is goedkoop dan duurkoop. Bij dataverlies is het dus raadzaam om een gespecialiseerd data recovery bedrijf in te schakelen. Reqor Data company beschikt over een eigen laboratorium met clean room faciliteiten. Door specialisten in te schakelen, vergroten fotografen de kans op een succesvolle recovery van hun verloren beeldbestanden.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*