Eenvoudig een kenteken bekijken van een auto

U heeft ze vast eens voorbij zien komen. Reclame spotjes waarbij mensen kentekens van auto’s kunnen checken. Dit zijn geregeld betaalde telefoonnummers die u moet bellen of smsen. Er zijn ook gratis opties waarbij u via internet kentekens kunt checken.

Waarom een kenteken checken?

Waarom iemand een kenteken van een rijtuig zou willen nagaan kan velerlei oorsprongen hebben. Of u heeft een nieuwe auto gekocht en wilt weten wat de mogelijkheden zijn. Het meest wordt een kenteken van een auto gecheckt om te checken of de data van de auto wel kloppen. Denk hierbij aan het bouwjaar, kilometerstand, waarde van de auto, wegenbelasting en autoverzekering.

Wat bent u kwijt voor een kenteken check?

Bij de gratis edities van de kenteken check krijgt u ook geringe inlichtingen over de auto te zien. De betaalde edities geven ook de meeste informatie. U kunt het beste eerst een vrije kenteken check doen en dan voor u zelf kiezen of dit wel of niet de gewenste informatie gegeven heeft om zo te overwegen of er een betaalde check nodig is.

Bekijk hierbeneden een uitreksel van de kosten van een kenteken check:

– Is er schade geweest?

Je kunt hier slechts eenmalige toegang krijgen voor 3,90 euro, twee uur onbepaald toegang voor 8,95 euro en 30 dagen vrije toegang voor 35 euro

– Klopt de kilometerstand wel?

Het controleren van de kilometerstand kost 2,95 euro

– Waarde van de auto

Voor een complete bepaling betaal je 19.95 euro

– Bereken de BPM

8,95 per keer

– Hoeveel betaald u aan wegenbelasting?

Dit is kosteloos op de site van de belastingdienst

Op welke sites kun je een auto kenteken check doen?

Dit kan bij de Autoweek, Autokentekencheck en Autotrader kun je een RDW kenteken check doen. Dit zijn regelmatig geen gratis checks.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*