Flink stroom besparen met een nieuwe verwarmingspomp!

, , ,

Grafiek verwarmingskosten

Westzaan. Met de Wilo-Stratos PICO brengt de in Dortmund gevestigde pompfabrikant WILO SE een echt bespaarwonder. De verbruikswaarde van deze verwarmingspomp is door TÜV Süd vastgesteld op slechts 46,5 kWh per jaar voor een eengezinswoning. Daarmee verbruikt hij de helft minder stroom dan voor de huidige A-label vereist is. Volgens de fabrikant is de pomp zelfs zuiniger dan alle andere A-labelpompen.

Wilo-Stratos PICOMet de introductie van de nieuwe pomp speelt Wilo SE in op vraag naar energiezuinige verwarmingspompen. Particuliere huishoudens in Nederland betalen tegenwoordig ongeveer 60% meer voor hun elektriciteit dan 10 jaar geleden. In schril contrast hiermee is het energieverbruik in veel huishoudens onnodig hoog. Een vaak onbekende “stroomvreter” is de verwarmingspomp. Een oud, ongeregeld standaard model kan zelfs leiden tot een energierekening die op jaarbasis maximaal € 140,- hoger is. Afhankelijk van de prestaties en het bouwtype van een oude standaard verwarmingspomp is dat meer dan andere grootverbruikers in huis, zoals een elektrisch fornuis, diepvries of koelkast.

Een dergelijke pomp zorgt voor onnodig veel stroomverbruik. Met een kleine investering kan dit stroomverbruik snel en effectief dalen. Een kleine aanpassing in de verwarmingsinstallatie, zoals het vervangen van de oude ongeregelde pomp tegen een nieuwe hoog-rendementpomp, is in ongeveer een uur gerealiseerd. De jaarlijkse elektriciteitskosten voor de verwarmingspomp kunnen vervolgens met 90% dalen.

De grootste besparing is mogelijk wanneer de oude pomp wordt vervangen voordat hij stuk gaat. Volgens de fabrikant is de investering in een energiezuinige pomp in enkele jaren terugverdiend. Voor uitwisseling van de pomp is het verstandig conact op te nemen met uw installateur.

WILO SE met het hoofdkantoor in Dortmund, Duitsland, is één van de toonaangevende fabrikanten van pompen en pompsystemen voor verwarming, koeling, airconditioningtechnologie, watervoorziening en vuilwaterafvoer. De Nederlandse vestiging van Wilo is gehuisvest in Westzaan.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*