Geen woningoverdracht zonder energielabel woning

Vanaf 1 juli 2012 worden woningen die geen energielabel woning hebben bij verkoop, niet overgedragen. Zonder een energielabel kunnen verkochte huizen niet geregistreerd worden bij het kadaster. Wettelijk gezien heeft er dan geen verkoop plaats gevonden.

Bij meer dan tachtig procent van de woningen die verkocht worden is er geen energielabel aanwezig. Officieel is een energielabel woning verplicht, maar bij een overtreding zijn er ook geen sancties. Vanaf 2013 stelt Brussel het keurmerk voor woningen verplicht. De minister voor volkshuisvesting in Nederland wil nu spoed erachter zetten, waardoor de woningmarkt alvast kan wennen. Zoals bij huishoudelijk apparatuur wordt de energiezuinigheid van een huis met de letters a tot en met f aangegeven.

Er wordt geconcludeerd dat een huis met een energielabel gewoonweg zuiniger is en in een betere staat verkeerd. Voor het verbeteren van de energielabel van de woning kunnen energiezuinige maatregelen worden genomen zoals de cv ketel vervangen of een nieuwe cv ketel kopen.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*