Luiers en gft compost grondstoffen

Afval is kostbaar, alles wat wij elke dag weggooien kan hergebruikt worden, tenzij het bij het restafval wordt gedumpt. Luiers, groente, fruit en tuinafval zijn grondstoffen voor het maken van compost en groene stroom. Dit is zeer kostbaar afval, jammer dat het soms zomaar weggegooid wordt.

Ons afval bestaat voornamelijk uit gft-afval dat is ongeveer zeshonderd kilo per jaar. Gezinnen met baby’s of peuters produceren ook nog eens vierhonderd kilo erbij, want luiers behoren bij het gft afval. Luiers zijn goed composteerbaar omdat ze voor een groot deel gemaakt worden van organisch materiaal. Luiers worden precies zoals gft afval verder verwerkt.

Het gft afval wordt door bedrijven verwerkt tot compost voor potgrond, land- en tuinbouw, daarnaast wordt gft-afval in vergistinginstallaties met behulp van bacteriën omgezet in biogas. Biogas is geschikt als brandstof voor groene stroom installaties. Behalve het verder verwerken van groenafval tot compost of omzetten in gas, bestaat ons dienstenpakket uit het geven van advies omtrent bodemsanering, gww en infra activiteiten.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*