Meer dan een schoonmaakbeurt voor uw auto

Stel, u hebt net een nieuwe auto gekocht. U bent enorm goedgeluimd, want een auto is niet enkel functioneel, maar ziet er nog mooi uit ook. Plots komt u echter achter een tractor terecht die erg veel stof doet opwaaien…daar gaat de splinternieuwe look! Om uw auto er altijd gloednieuw te laten uitzien, volstaat het niet om deze af en toe een sproeibeurt met zeep te geven. Een moderne carwash biedt een heleboel andere mogelijkheden die u hierbij kunnen helpen, maar handige doe-het-zelvers kunnen de meeste technieken ook zelf onder de knie krijgen.

Eerst en vooral is er het ‘waxen’. Hierbij wordt een diamantharde beschermlaag op de lak gelegd waardoor de levensduur ervan aanzienlijk verlengd wordt. De glans en de kleur blijven langer behouden en de auto is makkelijker te wassen. Bovendien kunnen insecten en vuil zich veel minder snel hechten aan de lak. Waxen kan voor zowel de binnen- als de buitenkant en is een echte aanrader.

Tijdens het ‘simoniseren’ wordt elk detail van de auto onder handen genomen zodat deze er weer splinternieuw uitziet. Dit kan ook machinaal met honderden poetslappen die tot in de kleinste poriën van de lak wrijven. Vooraf moet je je wagen wel goed wassen en alle vuilresten verwijderen. De lappen kunnen immers krassen in de lak wrijven als er vuildeeltjes in terecht komen.

Daarnaast bestaan er verschillende producten voor het reinigen van het interieur, waaronder deurdrempels en stijlen, dashboard en consoles of van het exterieur, zoals voor velgen en ruiten. Zetels, tapijten en dakbekleding kunnen ook een speciale schuimbehandeling krijgen om ze helemaal zuiver te maken.

Tot slot kan men ‘polieren’, een techniek waarbij een sterk bevuilde carrosserie behandeld wordt zodat het lijkt alsof de wagen nog maar net uit de toonzaal is gerold. De oorspronkelijke kleur wordt hersteld en krijgt een nieuwe glans. Lichte krassen, zure regen, vet en vuil worden machinaal verwijderd zodat de auto er glanzend en zijdezacht uitziet.

Bij een automatische carwash houdt u best ook rekening met enkele voorzorgen. Schakel de ruitenwissers en regensensor van de wagen uit. Ga ook niet naar de carwash met krassen in de voorruit. Dit kan de schade verergeren, waardoor u mogelijk achteraf uw voorruit moet vervangen. Volg in de carwash steeds de instructies van het personeel en maak geen onverwachte manoeuvres.

Meestal biedt een carwash een aantal formules aan waarbij de verschillende poetstechnieken gecombineerd worden. U hebt dus de mogelijkheid om zelf uit te maken welke formule uw auto het mooist, en u het gelukkigst maakt.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*