Placemats helpen zieke mensen

In België is iemand het initiatief gestart om geld op te halen voor zieke mensen. Het is de bedoeling dat de door kinderen getekende placemats te verkopen.  1000 kinderen, waaronder ook zieke kinderen helpen met het tekenen op de placemats. De kinderen mogen zelf kiezen wat ze tekenen. Het is echter niet de bedoeling dat ze zieke mensen tekenen want de tekeningen moeten de mensen juist vrolijker maken. Dit initiatief is vooral bedoelt om kankerpatiënten nieuwe hoop te geven en geld in te zamelen voor meer en betere onderzoeken. De placemats worden voor  € 5 per stuk verkocht. Volgens de organisator is dit een  prima plan wat vaker moet worden herhaald. Tevens leren de jonge kinderen iets meer over ziektes zoals kanker. De initiator is bij Belgische scholen op bezoek geweest om te vragen of er nog kinderen mee willen hebben, tijdens deze bezoeken heeft hij met de jonge mensen al gesproken over ziektes zoals kanker. Sommige kinderen wisten ongeveer wat voor impact deze ziektes kunnen hebben omdat bijvoorbeeld een oma  of opa gestorven is.

Naast de tekeningen op placemats kan er volgend jaar eventueel getekend kunnen worden op servetten en mokken. Dit is misschien een leuke aanvulling op de placemats, tenslotte heeft met servetten en mokken meer en vaker nodig dan placemats.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*