Spa – waarin een kleine plaats groot kan zijn

Spa

Het plaatsje Spa in België is gelegen in het hartje van de Ardennen. Dit uitgestrekte bosgebied was in de tweede wereldoorlog het toneel voor een van de hevigste gevechten tussen de geallieerden en het Duitse leger. Tegenwoordig is van oorlogsgeweld weinig meer te merken. Waar het gebied nu meer om bekend staat is de rust. Elk jaar komen vele wandelaars van de rust genieten. De rust wordt heel enkel verstoord, en wel door het grootse autospektakel ter wereld.

Spa-Francorchamps

De bekendheid van Spa als plaats is voor een groot deel te danken aan het formule 1 circuit Spa-Francorchamps. Dit circuit is een vast onderdeel op de formule 1 kalender en een favoriet on coureurs en toeschouwers. Een van de beroemdste bochten van het circuit en de hele formule 1 is de Eau Rouge. Deze bocht wordt geroemd door coureurs vanwege zijn eigenschappen, de rijders moeten hun auto vol gas dor de bochten combinatie krijgen om zo het meeste grip te hebben en maximaal van het daarop volgende rechte stuk te kunnen profiteren. Dit gaat echter niet altijd goed, soms vliegt een coureur uit de bocht en gaat met hoge snelheid de grindbak in. Door uitgebreide veiligheidsmaatregelen hoeven we voor het leven van de coureur gelukkig niet te vrezen, terwijl de races spectaculair blijven.

Thermen van Spa

De stad dankt zijn bekendheid echter niet slechts aan het formule 1 circuit. Spa heeft ook een uitstekende reputatie als kuuroord. De Thermen van Spa is een uitgebreid complex met verschillende baden. De Thermen verkrijgen hun water uit drie verschillende bronnen, elk met hun eigen samenstelling en eigenschappen. Een van de bronnen, de marie-Henriëtte bron bevat zelfs koolzuurgas. Met vele binnen- en buitenbaden en andere voorzieningen zoals stoombaden en sauna’s, vindt u bij de Thermen van Spa alles voor een ontspannen weekend.

Spa heeft veel te bieden, zoals de Thermen van Spa en het formule 1 circuit. Voor een overnachting kunt u echter niet bij die twee terecht. Gelukkig is er onder de hotels in Spa het Radisson Blu Palace hotel Spa, met een kabeltreintje rechtstreeks verbonden met de Thermen van Spa en op slechts 14 kilometer van het formule 1 circuit Spa-Franchorchamps

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*