“Wilo-DrainLift M1/8”: nieuwe afvalwateropvoerinstallatie voor eengezinswoningen en appartementen

De kleine vuilwateropvoerinstallatie met een hoge bedrijfszekerheid

Westzaan. De nieuwe “Wilo-DrainLift M1/8” is het resultaat van een herontwikkeling van de afvalwateropvoerinstallatie-serie van de in Dortmund gevestigde pompspecialist WILO SE. Het is een professionele enkelpomps-opvoerinstallatie buitengewoon geschikt voor het afvalwatertransport binnen eengezinswoningen en appartementen.

Wilo-DrainLift M1/8 Complete installatie

De nieuwe Wilo opvoerinstallatie is eenvoudig te monteren omdat hij stekkerklaar wordt geleverd, inclusief schakelkast en een geïntegreerde vlotterschakelaar.

De “Wilo-DrainLift M 1/8” kan flexibel worden toegepast en is uitstekend geschikt voor zowel nieuwbouw als renovatie. Vanwege zijn zeer compacte afmetingen is het installeren in putten vanaf 800 mm mogelijk en kunnen toevoeraansluitingen vrij gekozen worden. Naast staande toiletten alswel hangende toiletten kunnen ook baden, douches en wasmachines aangesloten worden, ook al bevinden ze zich in aangrenzende kamers. Door middel van vrij te selecteren toevoeren kan de installatie exact worden aangepast aan betreffende situatie. Er zijn markeringen op de tank aanwezig die de mogelijke posities van de inlaten tonen. Aan de achterkant van het reservoir kunnen inlaten tot DN150 geplaatst worden aan de lange zijde en aan de bovenkant tot DN100. Zoals vereist in DIN EN 12050-1 en EN 12056 gebeurt dit volledig gas- en geurproof.

De “Wilo-DrainLift M 1/8” wordt gekenmerkt door de hoge bedrijfszekerheid, welke wordt bereikt door een groot reservoir en een thermische motorbeveiliging die geïntegreerd is in de pompmotor. Verder is de schakelkast van de opvoerinstallatie voorzien van verschillende alarmvarianten. In geval van storing gaat standaard een geïntegreerd netstroomafhankelijk alarm af. Bovendien kan het alarm worden uitgeschakeld door een potentiaal vrijcontact welke is geïntegreerd in het systeem. De schakelkast kan optioneel uitgerust worden met een netstroomonafhankelijk alarm, plaatsing van een 9-volt blokbatterij is mogelijk. Daardoor wordt zelfs bij stroomuitval de alarmfunctie van de opvoerinstallatie gegarandeerd.

De nieuwe Wilo opvoerinstallatie is eenvoudig te monteren omdat hij stekkerklaar wordt geleverd, inclusief schakelkast en een geïntegreerde vlotterschakelaar. Bovendien worden alle accessoires die nodig zijn voor de installatie, zoals geluidsisolerend materiaal, flensstuk, terugslagklep, toeloopmanchet en een gatenzaag ter voorbereiding van de inlaten op de tank, meegeleverd.

Omdat de “Wilo-DrainLift M1/8” is ontworpen voor de toepassing in woongebouwen is bij de ontwikkeling ervan de geluidsarme werking uitgangspunt geweest. Dit wordt bereikt door een groot schakelvolume van meer dan 24 liter. Verder is de pomp uitgerust met een massieve gietijzeren behuizing welke geluid en vibraties absorberen. Daarnaast wordt door middel van het geluidsisolerend rubber materiaal de overdracht van constructiegeluid verlaagd. Door toepassing van de nieuwe vlotterschakeling kan de nadraaitijd van de pomp aangepast worden met een waarde tussen de één en dertig seconden door middel van de geïntegreerde potentiometer. Zo wordt de geluidsproductie van de terugslagklep tot een minimum gereduceerd.

Over Wilo:

WILO SE met het hoofdkantoor in Dortmund, Duitsland, is een toonaangevende fabrikant van pompen en pompsystemen voor verwarming, koeling, airconditioningtechnologie, watervoorziening en vuilwaterafvoer. Sinds de oprichting in 1872 karakteriseren innovatieve concepten en hoog-rendement (HR)technologie het productengamma van het bedrijf. In 1928 werd ’s werelds eerste circulatiepomp ontwikkeld en gepatenteerd. Wilo is ook pionier in de ontwikkeling van elektronische pompen. Al in 2001 presenteerde Wilo ’s werelds eerste HR-pomp voor verwarming,- koeling,- en airconditioningtoepassingen. De product- en systeemoplossingen staan bekend om hun hoge productkwaliteit en consequente klantgerichtheid wat resulteert in ongeveer 20 patenten per jaar. En is hierdoor nu al voorbereid op de strenge ErP-richtlijnen. Wilo wordt wereldwijd vertegenwoordigd door 60 dochterondernemingen en heeft meer dan 6.200 medewerkers in dienst. In 2010 was de omzet € 1.021,4 miljoen. De Nederlandse vestiging van Wilo is gehuisvest in Westzaan.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*