Ghanese Zorgverzekeraar bekijkt Nederlandse automatiseringsoplossing

28 juni 2011

Ghanese Zorgverzekeraar bekijkt Nederlandse automatiseringsoplossing

Het Ghanese National Health Insurance Agency (NHIA)bracht onlangs een bezoek aan Nederland.

Het NHIA is een nationale zorgverzekeraar die in korte tijd 7 miljoen Ghanesen heeft verzekerd. Door deze snelle groei staat de hoofdzakelijk handmatige administratie onder grote druk en  is men op zoek naar moderne, betaalbare ICT-oplossingen.

Het Nederlandse bedrijf Nearshoring, dat reeds eerder programmatuur leverde aan het NHIA in het kader van een goede declaratieverwerking, heeft recentelijk een delegatie van het NHIA uitgenodigd om te komen kijken naar de mogelijkheden van automatisering voor het NHIA.

Zo werd er een bezoek gebracht aan het in Eindhoven gevestigde IAK Verzekeringen, één van de grootste tussenpersonen op het gebied van zorgverzekeringen in Nederland.

IAK Verzekeringen is samen met Nearshoring bezig om middels automatiseringsoplossingen de efficiency van de administratie rond zorgverzekeringen te verbeteren en om tegelijkertijd de interactie met de eindklant via internet te vergroten.

De Ghanese delegatie bracht een bezoek aan het kantoor van IAK Verzekeringen en was onder de indruk van de hele operatie zoals die door IAK Verzekeringen wordt uitgevoerd. “De mogelijkheden om tot een efficiency verbetering te komen zijn zeer interessant” aldus Perry Nelson, hoofd van de afdeling claimmanagement bij het NHIA. Voor het Ghanese NHIA is het belangrijk om hun organisatie te optimaliseren omdat in hun korte bestaan reeds 35% van de bevolking is aangesloten.

Nu wordt onderzocht hoe de bestaande oplossingen in Nederland en de nieuwste technieken een bijdrage kunnen leveren aan de Ghanese volksgezondheid. Ghana heeft een voorbeeldrol voor een aantal Afrikaanse landen op dit gebied en daarom is er een groot aantal internationale organisaties betrokken bij de ontwikkeling van het NHIA om de algehele volksgezondheid in Afrika te kunnen verbeteren. De voortgang van het NHIA zal vanuit de betrokken organisaties blijvend gestimuleerd worden met kennis en ondersteuning.

Over Nearshoring Partners

Nearshoring Partners is een modern software bedrijf met veel expertise in de assurantiebranche. Met haar team van hoog gekwalificeerde programmeurs en een perfecte aansluiting op alle Windows en Oracle oplossingen weet zij altijd de optimale oplossingen voor haar klanten te realiseren binnen budget en on time. Tevreden klanten waar een langdurige relatie mee is zullen dit bevestigen.

Perscontact: Erik Hoek, ehoek@nearshoring.nl, 035-6981980


Over IAK Verzekeringen
IAK Verzekeringen is een eigentijds assurantie-intermediair en volmachtbedrijf in Eindhoven en maakt deel van uit van Unirobe Meeùs Groep (onderdeel van AEGON). Met ruim 80 jaar ervaring in bedrijfs -en collectieve (personeels)verzekeringen behoort IAK Verzekeringen tot de top van de Nederlandse assurantie-intermediairs. IAK Verzekeringen wil haar klanten zo goed mogelijk bedienen en zoekt de samenwerking met haar klanten op om haar producten en diensten te verbeteren. Persoonlijk en op maat, zodat klanten zich kunnen richten op wat ze daadwerkelijk belangrijk vinden in het leven. Perscontact: Natalie Flipsen, natalie.flipsen@iak.nl, (040) 261 13 17

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*