Een kennismaking met de Nissan GT-R

Wist u dat Nissan zeker niet alleen praktische auto’s voor dagelijks gebruik maakt? Natuurlijk associëren veel mensen het merk vooral met de Primera’s en de Almera’s. Geen auto’s die de bloedtemperatuur bij iedereen tot het kookpunt doen stijgen.

Maar Nissan maakt ook auto’s zoals de GT-R, en dat is wel even iets anders. Dit karretje had vóór zijn recente facelift al een pk-tje of 475 onder de motorkap. Nu is dat nog verder opgevoerd tot 520. Al die brute paardenkracht gaat schuil achter een passend design: strak, elegant, aërodynamisch maar wel agressief en zeker ook snel. Met een topsnelheid van ruim 310 kilometer per uur is hij dan ook aan de rappe kant. Deze auto houd je in een Primera echt niet bij. In een Porsche Carrera GT trouwens ook niet: op de Nürburgring in Duitsland was de GT-R maar liefst 0,8 seconden sneller dan de Porsche.

Aan al die kracht hangt natuurlijk wel een prijskaartje. De Nissan GT-R is van u vanaf €119.900. Voor een auto in deze categorie is dat overigens niet eens zoveel. Vergelijk de prijs maar eens met die van bijvoorbeeld een Porsche 911 Turbo.

Nog sneller dan de gewone GT-R is de GT-R SpecV. Van deze uitvoering bestaan alle onderdelen uit koolstofvezel en er zijn enkele aanpassingen aan bijvoorbeeld de vering gedaan. U moet voor deze uitvoering wel €121.200 neertellen, maar dan hebt u ook wat. U moet dan wel oppassen waar u rijdt, want een steentje tegen de carrosserie of een autoruit vervangen kan een duur grapje worden.

De Nissan GT-R is overigens niet nieuw. Het huidige model werd al in 2007 op de markt gebracht en onderging in 2010 een facelift. Maar al in 1969 kwam het Japanse merk met een GT-R op de markt. Dit was een uitvoering van het befaamde Skyline-model. De Skyline is een echte klassieker die nog steeds een trouwe aanhang heeft. Er zijn verschillende versies van gemaakt, en de huidige GT-R is een directe afstammeling van de Skyline, ook al wordt de naam Skyline allang niet meer gebruikt.

De evolutie zal ook niet stoppen bij het huidige model. Nissan zegt dat het de huidige GT-R in 2013 wil vervangen door een nieuw model. Dat is dus nog wel even wachten, en over de details van die auto is voorlopig ook niets bekend. Zal dat een nog mooiere en snellere auto worden? We wachten met spanning af.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*