GFT-afval uit gescheiden afvalemmer wekelijks aanbieden

Sommige gemeenten zamelen gft-afval in de zomermaanden elke week, in plaats van een keer per twee weken. Gft- afval ingezameld in een gescheiden afvalemmer kan door het warme weer sneller composteren, met als gevolg stankoverlast. Door vaker gft-afval op te halen kan de stankoverlast zoveel mogelijk voorkomen worden. Meestal begint het wekelijks inzamelen van gft-afval begin juli en duurt tot de laatste week van de maand augustus, de inzameling van restafval blijft wel ongewijzigd.

Gemeentes vinden het ontzettend belangrijk dat huishoudafval gescheiden ingezameld wordt. Dit kan bijvoorbeeld in een inbouwafvalemmer, zoals de Hailo afvalemmer en Hailo tandem. Deze afvalemmers zijn zeer geschikt om op een eenvoudige wijze afval gescheiden in te zamelen. Doordat afval gescheiden wordt aangeleverd kunnen we het recyclen tot compost, dit is zeer goed voor het milieu.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*