Goede betaalbare huurwoningen worden steeds schaarser, 5 tips voor het vinden van een huurwoning.

In het volgende zullen er verschillende aspecten aan bod komen die een rol spelen bij de selectie van een goede huurwoning in Nederland. Natuurlijk liggen dergelijke aspecten voor elke persoon anders met een afzonderlijke gewicht daaraan maar men dient met enkele sleutel factoren zeker rekening te houden.

  1. 1. Lange termijn vs korte termijn

Een belangrijke vraag die je jezelf hoort te stellen bij het selecteren van een huurwoning is of je van plan bent om een woning voor langere termijn of kortere termijn te huren. Doorgaans huurt men initieel een woning voor een bepaalde periode totdat men wellicht met een partner overgaat naar een koopwoning. Dus voor elke persoon kan het anders zijn naar gelang van werksituatie, leefwijze en voorkeur.

  1. 2. Prijs

Nadat men heeft vastgesteld of men voor een langere periode of kortere periode een woning huurt stelt men het maandelijkse budget vast die op basis van je inkomen mogelijk is om een woning te huren. Men classificeert het huurbudget in laag- , midden- en hoog inkomens en relateert dit aan het type huurwoningen dat men kan huren.

  1. 3. Locatie

De locatie waar men een woning wil huren is ook van belang omdat bepaalde provincies bijvoorbeeld door schaarste op de markt of prijs minder voordelig zijn om een woning te huren dan andere provincies. Dit heeft effect op de verschillende factoren in het beslissingsproces van de juiste huurwoning. Maar aan de andere kant zal men dat moeten afwegen de persoonlijke voorkeuren en wellicht familie of werksituatie.

  1. 4. Type regio/wijk

Als men heeft vastgesteld wat de gewenste locatie is om een huurwoning te zoeken kijkt men vervolgens naar het type regio en woonwijk waar men zich wilt vestigen. Aangaande type regio kan men denken aan het centrum van een stad of dorp, buitenwijken, platteland of nieuwbouw woonwijken. Het hangt af van persoonlijke voorkeur en leefwijze. Tevens is er tussen de prijs van een huurwoning en een type woonwijk zeker een correlatie omdat de woonwijken met meer (geluid)overlast veelal woningen herbergt die qua waarde weer ook lager uitvallen als een woning in een overlast vrije omgeving.

  1. 5. Huren via een woningcorporatie of makelaar?

Over het algemeen zijn er twee manieren om een woning te huren en dat is via een woningcorporatie of een makelaar/makelaarskantoor. Via een woningcorporatie huren mensen veelal door je in te schrijven en te reageren op bepaalde woningen die je voorkeur genieten. De persoon die het langst staat ingeschreven heeft voorrang op de betreffende woning. Vaak zijn de wachtlijsten vrij lang waardoor men geduld moet hebben voordat een woning is toegekend.

Verder is het aanbod in veel gevallen niet grootschalig om wat ook een oorzaak wederom is voor de lange wachtlijsten.

Via een makelaar of makelaarskantoor is het aanbod veelal ruimer en men kan relatief snel reageren en intrekken in de gewenste huurwoning. Over het algemeen is de prijsklasse van een huurwoning wel hoger bij een makelaarskantoor dan bij een woningcorporatie.

Waar kunt u goede betaalbare huurwoningen vinden?

De online database van Home Huur bevat meer dan 50.000 goede huurwoningen voor de korte- en lange termijn verhuur. Home Huur heeft huurwoningen te huur in heel Nederland. De database van Home Huur wordt dagelijks bijgewerkt zodat men correcte en een scherp aanbood gepresenteerd krijgt. Voor het verkrijgen van een betaalbare huurwoning heeft u daarom veel kans wanneer u er voor kiest om een woning te huren via Home Huur.

Met de gebruiksvriendelijke zoekfunctie kunt u zoeken op prijsklasse, locatie en bijvoorbeeld aantal slaapkamers. Elke dag kunnen nieuwe beschikbare appartementen in de inbox worden bezorgd waardoor u snel kunt reageren.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*