Het gebruik van sleutelwoorden als domeinnamen

Er lijkt een nieuw trend gaande, waarbij sleutelwoorden, in het html jargon beter bekend als keywords, als domeinnamen worden geregistreerd bij web hosting bedrijven. Bij de domeinregistratie vinden er normaliter twee type activiteiten plaats, nieuwe domeinnamen en domeinnaam verhuizen. Een trend welke men de laatste tijd steeds regelmatig tegenkomt bij domeinregistratie bedrijven, is dat keywords worden gebruikt als domeinnamen. De vraag is of het gebruik van keywords als domeinnaam succesvoller is. Succes wordt dan in grote mate bepaald hoeveel bezoekers er per dag of per week etc. op de website zijn.

Het lijkt een voor de hand liggende zaak om keywords te gebruiken als domeinnaam. Het voordeel hiervan is, dat bij zoekmachines er een exacte match zou zijn tussen de keywords of zoekwoorden en het domeinnaam. Een nieuwe studie is beschikbaar welke concludeert dat deze activiteit succesvol moet zijn. De studie geeft aan dat een exacte domein match meet clicks oplevert, een betere CTR en een lager CPC.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*