Hogere ontslagvergoeding voor benadeelde werknemers

Volgens sociale organisaties moet het pesten op het werk beter aangepakt worden. Sociale organisaties zijn hard aan het werk om de strijd tegen pesten op het werk op te voeren. Het afgelopen jaar zijn er gevallen omtrent pesten op het werk boven water gekomen, dat zelfs hulp van werkgroepen en sociale organisaties erbij gehaald moest worden.

Een werknemer die een klacht indient aan het werk wegens pesten en toch ontslagen wordt, moet een hogere ontslagvergoeding krijgen, zijn sociale organisaties van mening. Neemt de werknemer zelf ontslag dan gelden dezelfde rechten zoals bij een gewoon ontslag. Daarnaast wil de sociale commissie bij vastgestelde pesterijen, verschillende vormen van geweld, discriminatie etc. een schadevergoeding dat gelijk is aan een half jaar brutoloon.

Werkgeversorganisaties willen de aanbevelingen samen met vakbonden en andere werkgevers bekijken. De aandacht gaat uit naar diverse manieren om pesten te voorkomen. Behalve sociale- en werkgeversorganisaties, kunnen advocaten ook adviseren rondom ontslagvergoeding, daarnaast adviseren ze ook omtrent huurrecht.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*