Japanse kunstenares woont twee weken in de kerk

,

Japanse kunstenares woont twee weken in de kerk

controversiële expositie in de Vredeskerk

De Japanse kunstenares Sachi Miyachi zal twee weken (25-07 t/m 06-08) werken en slapen in de Vredeskerk in Amsterdam. Vanuit een zelfgebouwd huisje gaat ze op onderzoek uit tijdens de vele diensten en rituelen die er in de kerk plaatsvinden. Door haar open blik als buitenstaander zet ze de traditionele, christelijke gebruiken op hun kop. Ook bedenkt ze eigen rituelen naar aanleiding van haar bevindingen. Bezoekers en kerkgangers worden hierbij uitgenodigd om deze rituelen samen met haar uit te voeren, zoals bijvoorbeeld het tellen van al de bakstenen van de kerk.

Tijdens haar verblijf in de kerk is Miyachi te volgen op de blog van De Tribune, de expositieruimte van de Vredeskerk (www.de-tribune.nl) en natuurlijk in de Vredeskerk zelf.

Het verblijf wordt afgesloten met de opening van de expositie ‘Map the Silence’ op 6 augustus om 14.00 uur. Vanaf dan zijn het huisje waarin ze sliep en al de onderzoeken en rituelen (in tekeningen en teksten) te bezichtigen.

Dit project is een initiatief van De Tribune en maakt deel uit van de serie DRIELUIK: drie exposities waarin drie hedendaagse kunstenaars vanuit hun eigen perspectief reageren op de architectuur, gebruiken en rituelen van de Vredeskerk.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*