KVO winkelgebeid certificaat voor Fries samenwerkingsverbond

,

Op 9 juni 2011 heeft een auditor van KIWA het samenwerkingsproces van de Vereniging Bolsward Promotion als positief beoordeeld en is de KVO ster toegekend. Dit in het teken van het Keurmerk Veilig Ondernemen. Het zorgen voor een aantrekkelijk, veilig winkelgebied is een belangrijke voorwaarde hiervoor. Verloedering, vernieling, overlast en winkelcriminaliteit vormen ernstige bedreigingen voor winkelgebieden, maar ook brandveiligheid is een aandachtspunt.

Het Keurmerk Veilig Ondernemen (KVO) is van belang voor winkeliers, retailers, projectontwikkelaars, gemeente, politie, brandweer en VVE die betrokken zijn bij de bouw of beheer van winkelgebied waar de kans op inbraak, diefstal brand en andere vormen van criminaliteit of gevaar aanwezig zijn.

Vanuit de basis en de te beoordelen richtlijnen wordt gezocht naar elementen die een bijdrage leveren aan de verbetering van processen binnen winkelcentra. Hoe moet winkelpersoneel handelen als men overvallen wordt? Hoe wordt de aangiftebereidheid verhoogd? Op welke manier werkt de gemeentelijke klachtenlijn Klein Leed? Wat dient er te gebeuren met camerabeelden van een diefstal of overval? Zowel ondernemer als winkelend publiek is gebaat bij een veilige omgeving, waar de kans op inbraak, brand en andere vormen van gevaar zo klein mogelijk is. De schade door criminaliteit in de detailhandel bedraagt jaarlijks ruim 750 miljoen euro. Diefstal, vandalisme en aggressie vormen een maatschappelijk probleem, waarvoor een gezamenlijke aanpak is vereist. Met het KVO zijn ondernemer en winkelen publiek verzekerd van een prettige, veilige winkelomgeving. Naast schadebeperking biedt het Keurmerk Veilig Ondernemen o.a. ook inkoop- en verzekeringsvoordeel, subsidiemogelijkheid, maatwerk afspraken en extra inspanningen van politie, gemeente en overige partners. Het keurmerk blijft gedurende twee jaar van kracht; na twee jaar volgt hercertificering met wederom een audit door KIWA.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*