LFG spectrabox PRO II, spectrabox.com professional pro 2 Dutch Green growlights.eu, 150 watt, 200 watt, 250 watt, 350 watt, 600 watt led kweeklamp grow test

 

Zie het licht met Dutch Green Growlights

Nog maar enkele jaren geleden was het ondenkbaar om planten te kweken met LED-verlichting. De eerste LED-kweeklampen werden met krankzinnige claims gelanceerd. Een bekend voorbeeld is de 90 watt ufolamp, die een 600 watt HPS zou vervangen. Het kleurenspectrum van deze kweeklampen bestond uit maar twee kleuren: rood voor de bloei en blauw voor de groei. Al groeide het gewas er wel onder, het bloeiresultaat was bedroevend. Dutch Green Growlights vond dat het beter kon, en bewees met de LFG Spectrabox al in 2008 zijn gelijk.

In de eerste generatie LFG Spectraboxen waren acht kleuren LEDs verwerkt. De resultaten die met deze kweeklampen werden behaald overtroffen alle verwachtingen. Aanvankelijk werden de Spectraboxen exclusief gedistribueerd door kweekotheek, een regionaal bedrijf, maar in 2009 werd deze samenwerking door Dutch Green growlights beëindigd, en ging Dutch Green Growlights via geselecteerde verkooppunten zelf de distributie regelen. De koerswijziging markeerde het begin van een stormachtige (inter)nationale groei, waarna het bedrijf zich in 2010 vestigde in het futuristische Crystalic gebouw aan de rand van Leeuwarden. Een toepasselijke vestigingsplaats voor de LED-pionier die als eerste de toekomstbelofte van LED-verlichting heeft weten waar te maken.

LED Spectra Unit

Onder de merknaam LED Spectra Unit werden in 2009 drie nieuwe series gelanceerd voor de professionele kweker: de LED Spectra Unit Classic (11 kleuren), de LED Spectra Unit Special (16 kleuren), en als vlaggenschip de LED Spectra Unit Power die met 16 kleuren en 1200 watt vermogen zelfs de meest ambitieuze kweker tevreden stelt. In alle Spectra Units zijn de nieuwe 3 watt bloeibooster-LEDs toegepast. Dankzij de 16 kleuren LEDs, waarvan enkele exclusief voor Dutch Green Growlights worden geproduceerd, steekt de hele Spectra Unit serie met kop en schouders uit boven alle andere LED-kweeklampen op de markt. Met Spectra Units zijn zelfs aanzienlijke hogere gram-per-watt opbrengsten mogelijk dan met traditionele HPS kweeklampen, hetgeen onderbouwd wordt door vele growreports. Maar er zijn nog meer voordelen, zoals de grotere (brand)veiligheid, de levensduur van 50.000 uur, geringe warmteontwikkeling, energiebesparing, etc

LFG spectrabox PRO II  – 600 watt   € 999,00

LFG spectrabox PRO II  / 150 / 200 / 250 / 350 / 600 watt

LFG spectrabox PRO II   150 watt / 200 watt / 250 watt / 350 watt / 600 watt

LFG Spectrabox Professional + PRO II

Vanaf 2010 werden de 3 watt bloeibooster-LEDs ook in de nieuwe generatie LFG Spectrabox gebruikt, die voortaan LFG Spectrabox Professional werd genoemd. De 7 modellen uit deze serie zijn alle voorzien van schakelaars om  afzonderlijk de groei-, bloei- en bloeibooster-LEDs in te schakelen. Daarmee zijn het de ideale lampen voor beginnende kwekers, die tegen een aantrekkelijke prijs ervaring met LED-verlichting kunnen opdoen. In 2011 is de de LFG spectrabox PRO II met 10 verschillende kleuren led ontwikkeld. Waarbij led van 5 watt zijn toegepast. De LFG spectrabox PRO II is voorzien van SSP en SCP. SSP technologie zorgt ervoor dat elke led afzonderlijk wordt aangestuurd. Hierdoor functioneerd de led en de led driver optimaal. SCP zorgt voor stabiliteit in de stroomtoevoer naar de led. Hierdoor zal bij een eventuele overbelasting alleen de gehele led kweeklamp blijven functioneren en niet gedeeltelijk uitvallen.

Alle Dutch Green Growlights led lampen zijn voorzien van Amerikaanse led en zijn Europees geregistreerd als volwaardige kweeklampen. Deze registratie garandeert dat je met het originele product te maken hebt, en niet met een onveilige copie. Voorkom teleurstelling en koop de originele LFG spectrabox PRO II en de LED Spectra Unit  via de geselecteerde verkooppunten.