Social media als middel voor klanten werven

Mensen die via social media zoals Facebook of Twitter volgers of fan zijn van je bedrijf, product of merk, blijken eerder geneigd het product aan te schaffen. Is het een online aankoop, dan zou het verstandig zijn het totale sale proces te volgen, de data te bewaken en bij te sturen indien nodig.

Leveranciers van producten en diensten kunnen op zo een manier meer of nieuwe klanten werven of zich alvast voor bereiden op deze vorm van klanten werving.

Om de leadgeneratie optimaal te kunnen doen is er echter veel meer nodig dan alleen tools waarmee er kan worden gemonitord. Er is veel behoefte aan software tools en apps welke data van social media koppelt aan informatie van bijvoorbeeld de website van je bedrijf of eventuele concurrenten. De potentie is naar schatting enorm. Het lijkt zelfs mogelijk te zijn een bestaande webanalytics tools te integreren om dit doel te bereiken. Kortom social media als nieuwste vorm van klanten werving en klantenbinding is een feit.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*