SOX en het vier-ogen principe: financiële transparantie met FIQAS

De Amerikaanse Sarbanes-Oxley wet (SOX) stelt sinds 2002, nadat zich in de Verenigde Staten bij een aantal vooraanstaande bedrijven grote beurs- en boekhoudschandalen hadden voorgedaan, hoge eisen aan de interne financiële controle en rapportering. Volgens deze wet moeten de financiële processen bij beursgenoteerde bedrijven geheel “volgens het boekje verlopen” en tot in de details transparant en controleerbaar zijn. Ook (diverse) klanten van FIQAS hebben te maken met de SOX wetgeving. Met de Outsourced Billing & Collection Services van FIQAS is dat geen enkel probleem.

Voor FIQAS, al jarenlang toonaangevend op het gebied van de facturatie en incasso van complexe bedrijfsprocessen met grote hoeveelheden data, is het geen enkel probleem om te voldoen aan de SOX eisen. Sterker nog, de Outsourced Billing & Collection Services die FIQAS op outsourced basis aanbiedt en het financiële software platform Abillity® leveren precies de ingrediënten die de scherpe controles van SOX mogelijk maken.

Klanten van FIQAS die met de SOX wetgeving te maken zijn bijvoorbeeld de eBay Classifieds Group dochters Marktplaats en Kijiji. De FIQAS facturatie en incasso-oplossing voor deze partijen kenmerkt zich door de directe koppeling met de diverse bronsystemen die te factureren data leveren. Nadat deze gegevens geheel automatisch zijn binnengehaald, verzorgt FIQAS het complete proces van facturatie en incasso. Dit gebeurt in een gesloten, SOX-compliant systeem. Hierbij is sprake van complete auditability en validaties volgens het ‘vier-ogenprincipe’. Dit laatste betekent dat elke wijziging van data ten opzichte van het bronsysteem dient te worden bekeken en goedgekeurd door een medewerker van Marktplaats cq Kijiji. Degene die de data aangepast heeft, kan daarbij nooit zelf de wijziging goedkeuren.

Flexibiliteit en aanpassingsvermogen zijn dé onderscheidende eigenschappen van de FIQAS oplossing. Ze zorgen ervoor dat klanten niet alleen aan de Amerikaanse SOX regelgeving kunnen voldoen, maar ook aan wetten en regels van andere landen.

*************************************************************************************

FIQAS Software BV is een succesvolle Nederlandse software & services onderneming, met veel ervaring in het ontwikkelen en implementeren van krachtige en flexibele bedrijfssoftware (CRM, Billing, ERP) voor –bijvoorbeeld- de arbowereld en de telecomsector, en het ontwerpen en ontwikkelen van vaak complexe websites en webinterfaces rondom de reguliere productlijnen. Succesvolle productreeksen van FIQAS zijn het state-of-the-art ERP systeem FIQAS Adaptâ en het geavanceerde facturatiesysteem Abillityâ. Behalve software levert FIQAS ondersteunende diensten, zoals implementatie en Outsourced Billing Services.

Informatie:

Contact (HR)      : Willem Lemmers

E-mail                    : sales@fiqas.nl

Tel.                         : 0297 – 382323

URL                        : www.fiqas.nl

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*