Vitamine B supplementen vaak overbodig

, ,

De vitamine B industrie is miljarden waard, en is ‘booming’. De supplementen zorgen voor een extra vitamine boost, om zo bijvoorbeeld bloedarmoede en haaruitval te voorkomen. Maar zijn deze vitamine B supplementen altijd nodig? Nieuwe studies neigen naar een overeenstemmend ‘nee’. Veel soorten supplementen, waaronder visolie, blijkt zonde van het geld. “Het heeft vaak geen effect op de gezondheid van het lichaam en is in sommige gevallen zelfs beschadigend.” De kans is namelijk groot dat de mensen die de supplementen innemen al genoeg vitamine B binnen krijgen. “Mensen die veel fruit eten en groenten eten hebben een verkleinde kans op haaruitval, en hebben over het algemeen een sterke en gezonde huid”. Er zijn echter uitzonderingen. Kinderen of volwassenen met een slechte eetstijl moeten overwegen multivitamine supplementen te slikken en bovendien kunnen zwangere vrouwen bijvoorbeeld 0liezuur om er voor te zorgen dat ze genoeg in nemen.

Supplementen worden niet gereguleerd door overheid, dus hoe weten we of het desbetreffende supplement wel goed is voor ons? Studies wijzen uit dat supplementen vaak te veel of te weinig van de vitamine die ze claimen te bevatten te hebben. Let dus goed op wat je inneemt, en natuurlijk zijn groenten en fruit beter.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*