Debiteurenbeheer: Debiteuren betalen rekeningen vlotter

Recent onderzoek heeft vrij bijzonder gedrag aan het licht gebracht. Dit onderzoek naar debiteurenbeheer geeft bijvoorbeeld aan dat de rekeningen in Nederland weer sneller worden betaald. Bedrijven welke een jaar eerder nog met een gemiddelde periode zaten van rond de 60 dagen, blijken nu instaat te zijn om binnen 55 dagen gemiddeld hun factuur betaald te krijgen. Het feit dat organisaties en bedrijven op deze manier weer sneller over hun geld kunnen beschikken, is alleen maar positief voor het werkkapitaal. Verder blijkt ook dat verreweg de meeste rekeningen net voor de aanvang van het weekend worden betaald.
Het onderzoek heeft een onafhankelijk periodiek karakter en werd samengesteld door interviews met credit managers in Nederland.

Het andere uiterste is natuurlijk wanneer leveringen niet worden betaald door debiteuren, het op termijn nodig is achter het geld aan te gaan, middels een incassobureau. Een incassobureau inschakelen kost natuurlijk geld. Incasso in het algemeen is een laatste redmiddel ook al werken de incassobureaus steeds meer met incasso no cure no pay manieren.

Gelukkig blijkt het gedrag van klanten en bedrijven een steeds positievere trend te vertonen.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*