Onderhoud van oude houten vloeren

Het onderhoud van oude houten vloeren was altijd al een tijdrovende en energievolle bezigheid. Dit soort activiteiten zijn net als uw parket onderhoud of uw vloer egaliseren, activiteiten die arbeidsintensief zijn en daarom goed voorbereid dienen te worden.

De manier welke in vroegere tijden werd gehanteerd was om de vloeren in de was te zetten en deze schoon te houden door ze in te wrijven met aromatische kruiden. Tegenwoordig zijn er gelukkig een heleboel producten en handigheidjes welke gebruikt kunnen worden om de houten vloer mooi te houden, zonder de nodige arbeidsintensiviteit.

Het belangrijkste wat in acht genomen moet worden tijdens een houten vloer schuren, is dat oude houten vloeren schoongehouden moeten worden. Het schoonmaken van oude houten vloeren houdt in dat de vloer meerdere malen per week gereinigd dient te worden. Tevens moet de oude houten vloer met een geschikt reinigingsproduct worden behandeld, met om de zoveel jaar een vervanging van de afwerklaag. Met andere woorden de houten vloer schuren om de zoveel jaar.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*