Je eigen cholesterolwaarden meten?!

Je eigen cholesterolwaarden meten.

Het gevaarlijk van cholesterol is, is dat je niet merkt of je cholesterolwaarden nu wel, of juist niet, op het goede niveau zijn. Er zijn 2 manieren hoe jij je cholesterol kunt meten. Het makkelijkste is om dit bij de huisarts te laten doen. Dit is de meeste nauwkeurig vorm om je cholesterol te laten meten. Hij zal een klein beetje bloed afnemen en vervolgens wordt er in je bloed gekeken naar de volgende 3 waarden:

  1. HDL
  2. LDL
  3. Triglyceriden

Met behulp van deze 3 waarden kan de huisarts een nauwkeurig meting verrichten.

De 2 manier om je cholesterolwaarden te laten meten is om zogenaamde cholesteroltesters te kopen (online of in de winkel). Hiermee kun je zelf je eigen cholesterol meten. Dit is overigens wel een minder nauwkeurig meting dan wanneer je dit door je huisarts laat doen.

Tevens is het belangrijk om alle metingen te verrichten op een lege maag. Het is dus belangrijk om een aantal uren 5 tot 6 uur voorafgaand aan de meting niet te eten. Bepaalde voedingsmiddelen kunnen je een direct verhoging opleveren van je cholesterolwaarden.

Wanneer je cholesterol laten meten?

Als je niet vaak sport, slecht eet, rookt, regelmatig alcohol drinkt, familie hebt met hoge cholesterol, wanneer je kortademig bent, ouder bent dan 50 jaar of weinig energie hebt.

Voor meer informatie over cholesterol kijk neem dan even een kijkje op de cholesterol blog van OptimaleGezondheid.com of schrijf je voor de nieuwsbrief in. Hierin wordt je op de hoogte gehouden van de laatste nieuwtjes op het gebied van cholesterol en de behandelingen hiervan.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*