Kerstpakketten trends 2011: duurzame en alternatieve kerstpakketten

, ,

Ook in 2011 zijn er weer vele aanbieders van originele kerstpakketten. Dat maakt het kiezen voor bedrijven voor een leuk en origineel kerst- of relatiegeschenk niet makkelijker. Kerstpakkettenplaza.nl heeft echter de meeste keuze aan traditionele kerstpakketten en kerstgeschenken. Met meer dan 500 verschillende complete kerstpakketten heeft de site het grootste assortiment online.

Alle kerstpakketten volgen de nieuwste trends. Populair in 2011 zijn de fair trade kerstpakketten en andere duurzame kerstgeschenken. Duurzaamheid is een veelvoorkomend aspect dat ook bij de keuze van een kerstpakket een steeds prominentere rol gaat spelen. Hierop spelen kerstpakketten leveranciers slim op in door kerstpakketten met een duurzame inhoud samen te stellen.

Eerlijkheid, biologisch en fair trade spelen hierin een belangrijke rol. Naast producten van Fair trade Original zijn er ook nog andere productielijnen met een eerlijk en duurzaam karakter. De producten van ‘’puur chique’’ zijn bijvoorbeeld 100% biologisch en de producten van Eerlijk & Eco hebben ook een duurzaam karakter. Daarom passen deze kerstpakketten volledig onder het Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen. De kerstgeschenken met een MVO karakter zullen waarschijnlijk weer uiterst populair worden in 2011.

Bedrijven stalen graag duurzaamheid uit naar hun personeel. Zo geven ze een signaal af dat ze op een eerlijke en verantwoorde wijze hun productieproces runnen. Deze boodschap willen ze graag ook meegeven aan hun medewerkers bij het geven van een kerstpakket.

Ook welness pakken en Rituals kerstpakketten zijn een opvallende trend in 2011. De met veel zorg geselecteerde Rituals producten hebben ook een duurzaam karakter. De beste natuurlijke grondstoffen zijn hiervoor geselecteerd.

Eigen keuze concepten en andere alternatieve kerstpakketten worden ook steeds meer besteld. Kerstpakkettenplaza heeft inmiddels drie bijzondere eigen keuze kerstpakketten waarbij werknemers zelf een leuk kerstgeschenk(en) kunnen kiezen. Alternatief wil zeggen: anders dan een standaard kerstpakket. Voorbeelden zijn cadeaubonnen, kunstbeelden of Belevenissen. Bij een Belevenis krijgt de ontvanger een culinair, avontuurlijk of leuk dagje weg aangeboden zoals een diner, hotelovernachting of een pretparkbezoek.