Zomerliefde leuk voor de vakantie…. Maar daarna??

, ,

Heb jij ook zo’n mooie zomervakantie gehad? Met alles erop en eraan: zon, zee, strand, cocktails, en ….. een bruinverbrande, exotische en romantische zomerliefde.

En na de vakantie?

Zomerliefdes; hoe leuk het ook lijkt op het moment zelf, ze houden helaas niet vaak stand na de vakantie. Soms wil je dat ook niet, omdat je van tevoren weet dat het alleen voor de vakantie is, en dan kun je makkelijk weer afscheid nemen, maar soms hoop dat je dat de relatie ook na de vakantie stand houdt. Omdat je het alleen zijn zat bent, graag een partner wil om je leven mee te delen, of gewoon iemand wil hebben om je verhalen aan te vertellen en leuke dingen mee te doen.

Na de vakantie weer op zoek

Vakantieliefdes zijn vaak van korte duur. Na de vakantie houdt men vaak korte tijd nog wel contact met elkaar, bijvoorbeeld via e-mail en telefoon, maar vaak is dit na enkele maanden ook over. Daarna ben je weer alleen en moet je weer op zoek in je eigen regio. Daar zul je natuurlijk minder snel een bruinverbrande Latino tegenkomen, maar de personen die je ontmoet zijn waarschijnlijk wel beter te verstaan en dat is toch ook wel een groot voordeel.

Zelf of met hulp?

Wanneer je niet zelf op zoek wil, of je zoektocht heeft tot nu toe niks opgeleverd, dan kun je overwegen een relatiebemiddelingsbureau in te schakelen.  Linda Cobussen is werkzaam voor Mens en Relatie, het grootste bureau van Nederland. “Vakantieliefdes zijn hartstikke leuk voor zo lang het duurt, je kunt een heerlijke tijd met iemand hebben en vaak heb je ook het idee dat het heel goed klikt en jullie heel goed bij elkaar passen. Maar als je die persoon dan in het dagelijks leven ontmoet blijkt toch dat jullie niet erg op één lijn zitten, of dat jullie andere verwachtingen van de toekomst hebben. Dat is natuurlijk erg jammer. Je wil iemand ontmoeten die hetzelfde wil als jij: een langdurige relatie. Je kunt dan zelf op zoek gaan, maar vaak is dat lastig, want waar kom je iemand tegen? Zomaar een praatje met iemand beginnen in de supermarkt of bij de bushalte is niet voor iedereen even makkelijk en vanzelfsprekend.” Internetdating is tegenwoordig heel populair. Dat is toch ook een hele goede manier om iemand te leren kennen? Linda vertelt: “Internetdating is natuurlijk zeker een mogelijkheid, maar daarbij weet je nooit wie er aan de andere kant zit. Je weet niet of diegene wel is wie hij/zij zegt te zijn. Misschien is hij wel getrouwd? Misschien is zij wel 52 in plaats van 42? Het voordeel van een relatiebemiddelingsbureau is dat wij de tegenpartij ook kennen. Je weet dat degene die je via ons leert kennen bij ons bekend is en dat hij of zij is wie hij/zij zegt te zijn.”

Meer informatie

Voor meer informatie over de werkwijze van Mens & Relatie of voor een vrijblijvend gesprek met een consulente kunt u terecht op www.mensenrelatie.nl of op telefoonnummer 077-3520353.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*