B4B Market Nederland de online marktplaats binnen Europa voor ondernemers

Een nieuwe zakelijke online-marktplaats. Interview met General Manager Nederland: Jeffry Paap en oprichter Willem van der Does.
Marktplaatsen zijn er genoeg. Opkoopbedrijven ook, maar wat nou als je als ondernemer zijnde stopt met je bedrijfsactiviteiten en je machines voor een eerlijke prijs wilt verkopen? Vaak krijg je amper keuze, of je verkoopt het aan een opkoper die schrootprijzen bieden minus transportkosten, of je doet er maanden over om iets proberen te verkopen op een marktplaats die niet gericht is op jouw branche. Dat zijn niet de alternatieven die je wilt voor machines van soms wel enige tienduizenden of wellicht tonnen euro’s boekwaarde. Na een verhaal te horen hebben gekregen van een ondernemer die met hetzelfde probleem zat ontstond er een idee bij oprichter Willem van der Does. Een idee dat uitgegroeid is tot een feit:
Een Europees handelsplatform voor bedrijven Voor dat het idee vorm kreeg kwam er natuurlijk eerst een onderzoek. Bestaat zoiets nou echt niet? Nee dus. Enkel lokale (per land) georganiseerde marktplaatsen, die ook nog eens meer op consumenten gericht zijn dan op bedrijven. Ook zijn er voor specifieke branches land overschrijdende marktplaatsen maar zoals vermeld, alleen voor specifieke branches. Deze specifieke branches hebben zich, vooral de laatste 3 jaar, gestort op de handelsplatformen op internet. Specifieke branches dus genoeg, maar hoe staat het met de overige branches? Kort gezegd: daar is geen marktplaats voor. Daarbij wetend dat de papieren advertentie in een rap tempo digitaal wordt, kreeg de business case vorm.
Van der Does: “Er is natuurlijk met reden gekozen voor een Europees platform en niet enkel voor een Nederlands. Dit omdat men ziet dat bijvoorbeeld verouderde en niet langer meer noodzakelijke machines en productiemiddelen in de West Europese landen, wel bijzonder gewild zijn in het Oosten van Europa en daarbuiten. De producten van deze Oost Europese landen daarentegen worden van steeds betere kwaliteit en vinden langzaam hun weg in het Westen. Op deze manier kun je de handel tussen Europese landen verbeteren en motiveren. Zo worden tekorten weggenomen en overige productiematerieel krijgen een 2e leven. Het is begonnen met een idee van tweedehands producten, maar waarom mogen bedrijven niet actief op zoek gaan naar afzetmarkten buiten hun eigen land? De inhoud van onze advertenties kunnen dus nieuwe dan wel gebruikte machines en producten zijn, maar tevens handelsoverschotten, grondstoffen en alles wat niet nodig is maar wel een waarde vertegenwoordigd”, aldus Willem van der Does.
Onderscheid Afgezien dat er niet nog een Europese marktplaats bestaat, wil B4Bmarket zichzelf nog verder onderscheiden van de rest en mogelijke anderen. Wat volgens de General Manager Nederland Jeffry Paap ook is gelukt: “Wij willen niet enkel een platform zijn, maar verder gaan dan dat. Dit door middel van modernere technische mogelijkheden en persoonlijk contact met onze klanten.”
De moderne technische mogelijkheden zijn bijvoorbeeld Automatic Stock-Interface, Automatic Matching, e-mail marketing, het kunnen plaatsen van video’s bij de advertenties en het weergeven van een actief te beïnvloeden betrouwbaarheidsstatus bij adverteerders.
Automatic Stock-Interface is bijzonder handig voor grote aanbieders, met vele advertenties op de site. Automatic matching zorgt ervoor dat je eigenlijk altijd wel kan vinden wat je zoekt, zelf al wordt het na je zoekactie pas op de site gezet (je krijgt dan een melding als het product aan je zoek criteria voldoet). Door het gebruik te maken van e-mail marketing, is de kans op verkopen heel groot, als ook bedrijven die niet in ons systeem staan, worden bericht van jou aangeboden product. En met de betrouwbaarheidsstatus van elke verkopende partij op dit platform, die telkens op diverse criteria worden beoordeeld, wordt handelen een stuk veiliger.
Uniek in de verkoopaanpak volgens van der Does is het persoonlijk contact. De medewerkers van B4Bmarket zullen zich vol in gaan zetten om contacten op te bouwen. Ze zullen staan op beurzen, maar ook bij bedrijven (klant of geen klant) langsgaan. Om te beginnen gaan we in de landen Nederland, Duitsland, België, Polen, Tsjechië en Hongarije starten met teams van Freelance Sales Managers en Freelance Accountmanagers die B4Bmarket gaan promoten en natuurlijk om iedereen te overtuigen van de kracht van B4Bmarket.
Jeffry Paap vervolgt: deze contacten blijven niet bij één keer. Klanten worden onderhouden en geholpen waar nodig. Binnen een jaar wordt er verwacht zeker 300 Freelancers actief te hebben binnen Europa. Kortom, een nieuw idee, een nieuw bedrijf dat ervoor wil zorgen dat handelstekorten aangevuld worden, tweedehands producten en machines een 2e leven tegemoet gaan en dan voor alle branches, zodat alle bedrijven in heel Europa zullen vinden wat zij zoeken en zullen verkopen wat ze kwijt moeten. Dat is nog een enorme uitdaging in de aankomende paar jaar, maar als het succesvol is dan hebben we weer een Nederlands bedrijf waar we trots op mogen zijn. De Nederlandse handelsgeest in een modern jasje.

Jeffry Paap General Manager B4B Market Nederland
M. 31-6-41307981
Jeffry.paap@b4bmarket.eu

General Manager B4B Market Nederland

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*