Cadeaulijn van wereldberoemde Braziliaanse kunstenaar nu ook in Nederland

Cadeaulijn van wereldberoemde Braziliaanse kunstenaar nu ook in Nederland

Romero Britto geeft ’t leven kleur

‘s-HERTOGENBOSCH – Op dit moment verovert de van origine Braziliaanse kunstenaar Romero Britto Nederland met zijn naïeve pop art. Zijn motieven zijn vrolijk, kleurrijk en cartoonesk en beelden meestal beesten uit en dan vooral katten, vissen, vogels en vlinders. De onmiskenbare ‘handtekening’ van deze selfmade artiest siert behalve canvas ook steeds vaker gebruiksvoorwerpen als serviesgoed, lederwaren, koffers en paraplu’s. Daardoor komt de kunst van Britto binnen ieders handbereik.

Romero Britto (1963, Recife, Brazilië) groeide op temidden van acht broers en zussen in een niet al te rijke familie. Britto wist zich van jongsaf te vormen als schilder. Op ongebruikelijke ondergronden als oude kranten gaf hij zijn leven kleur en sfeer. Toen hij twintig was en genoeg bij elkaar had verdiend, reisde hij naar Parijs en maakte kennis met het werk van Picasso en Matisse. Hij integreerde hun stijlkenmerken in zijn eigen aanpak en kwam tot een volstrekt unieke combinatie van kubisme, graffiti en pop art, die volgens de New York Times “warmte, optimisme en liefde” ademt.

Auto’s en een vliegtuig
Britto verhuisde in 1988 naar Miami en raakte bekend door opdrachten voor onder andere Absolut Vodka, voor wie hij naast Andy Warhol en Keith Haring etiketten mocht schilderen. Later beschilderde hij auto’s, gebouwen, voetbalstadions en zelfs een vliegtuig en werkte hij voor merken als Audi, Bentley, BMW, Disney, Evian, de Verenigde Naties en de FIFA. Britto werd wereldberoemd en had exposities in meer dan honderd landen. Beschilderde kunstinstallaties voor de O2 Dome in Berlijn, Hyde Park in London en J.F. Kennedy Airport in New York brachten hem nog meer faam.

Goed doen
Ondertussen vergat Britto ook niet waar hij ‘vandaan’ komt en geeft veel geld, goed (kunst) en aandacht aan goede doelen in onderwijs, gezondheidszorg en maatschappelijk welzijn. Britto vindt dat hij als kunstenaar een rol heeft bij het brengen van positieve verandering in het leven van anderen. De waardering die hij daar wereldwijd voor krijgt, geeft aan dat hij goed bezig is.

Britto online
En nu zijn de kunstwerken en de sprekende motieven van Romero Britto ook in Nederland verkrijgbaar, op canvas als ingelijste zeefdruk, maar ook op mokken en kopjes, theepotten, portemonnee’s en portefeuilles, koffers en tassen, paraplu’s en beeldjes. Met de feestmaanden voor de boeg biedt dat een kleurige aanvulling op bestaande cadeaulijnen. Op www.arthouse-online.nl zijn de kunstvoorwerpen te zien en te koop.

———————————————————————————————————————————–

Noot voor redactie

Voor de redactie
Voor meer informatie of digitale beelden in HR: Arthouse Online, Ed de Ridder, 073 612 50 10, mobiel: 06 5316 0272 of emailadres: support@arthouse-online.nl

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*