HvA-Team wint internationale BIM-ontwerpwedstrijd

Een studententeam van de Hogeschool van Amsterdam heeft de internationale 48 uurs BIM-competitie gewonnen die van 8 tot 10 september werd gehost vanuit BuildingSMART in Singapore. Als enige Europese team lieten ze 18 internationale teams, in de categorie ‘Educatief’, achter zich. Vooral universiteiten uit Azië namen deel. Vanuit een studielokaal in het HvA-gebouw bij het Amstelstation heeft het studententeam van verschillende HvA-opleidingen samen met studenten van andere opleidingsinstituten én professionals gewerkt aan het winnend ontwerp.  Het initiatief voor deelname is genomen door Willem Verbaan, lector duurzame gebiedsontwikkeling bij domein Techniek. Vanuit het onderzoeksprogramma De Stad start hij momenteel een BIMlab bij de HvA. De competitie is gefaciliteerd door Oadis, gespecialiseerd in openBim concepten.

Duurzaamheid in ontwerp

Volgens de jury wist het HvA-studententeam als beste gebruik te maken van duurzaamheid in het ontwerp. Bovendien is het ontwerp in elke fase compleet. Ook heeft het team een hoge mate van professionaliteit getoond. BuildingSMART Singapore voorzitter William Lau voegt hieraan toe: “De winnende teams hebben de integratie van BIM tools gedemonstreerd gedurende de gehele projectcyclus. Van ontwerp tot voorzieningen en onderhoud, zelfs na voltooiing van het gebouw. De samenwerkingsmogelijkheden laten duidelijk het potentieel van BIM zien als tool om de productiviteit van de hele projectcyclus van een gebouw te verbeteren.”
HvA BIMlab

Dit jaar nog zal het HvA BIMlab meer vorm krijgen. De BIM-methodiek zal hierdoor een vaste plek krijgen binnen het onderwijs. Hiervoor wordt ook de samenwerking met het bedrijfsleven aangegaan.

Noot voor de redactie:

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

Lineke Essed
PR & Redactie domein Techniek
contact: L.Essed@hva.nl

020 – 595 1371

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*