Mangalitsa varkens op bezoek bij Paul! in Baarn

,

Zaterdag  1 oktober heeft Paul! Mediterrane Smaken drie wel heel bijzondere gasten. Drie Mangalitsa varkens zijn op bezoek voor de winkel in de Laanstraat 103 te Baarn. Dit alles in het kader van de week van de smaak dat 1 oktober begint.

Mangalitsa is een inheems Hongaars groot varken met een dik wollen vacht en guitige kop.  Het varken heeft krachtige poten en hoeven en kent door de vrije uitloop geen stress. Ze zijn een stuk beweeglijker dan een gewoon mestvarken en je hebt dus veel land nodig om deze vervolgens ondersteboven te laten wroeten door ze.

In samenwerking met het Mangalitsa hofke te Uden (de enige fokker in Nederland van dit ras) hebben we tijdens de Week van de Smaak extra activiteiten rond dit varken. Paul! maakt van het vlees van dit varken producten uit eigen keuken zoals lardo, paté, beenham, chorizo met Hongaarse paprika, niervet met verse truffel. Ook de gedroogde specialiteiten laten we proeven en tevens wordt alles over dit fantastische varkensras verteld.

U bent van harte welkom om zaterdag 1 Oktober in Baarn deze varkens in het echt te zien en producten van dit varken te proeven.

Mangalitsa Hofke Uden

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*