Waarom een luizencape, en geen luizenzakken

,
Waarom een Luizencape:
Indien een persoon luizen heeft is de kans groot dat ze terecht komen op de kraag van de jas. Doordat jassen het meest van de tijd tegen elkaar hangen op de kapstok, bestaat er een grote kans dat de luis zijn weg vervolgt naar de buurman/vrouw.Deze weg wordt afgesneden middels een luizencape.
De luizencape heeft aan de bovenzijde een kleine opening die met een trekkoord wordt afgesloten waardoor de lus of kraag van de jas aan de kapstok kan worden gehangen zonder dat de luizen de kans krijgen zich op de cape te nestelen. Op het gladde materiaal hebben de ongenode gasten met hun tentakelpootjes geen grip.

Waarom geen Luizenzakken:
Dit zijn nylon zakken die hermetisch worden afgesloten d.m.v een trekkoord of rits.
Indien 1 kind een luizenzak gebruikt voor zijn natte jas zou geen probleem moeten opleveren maar het feit dat doorgaans circa 30 kinderen in een klas hun natte c.q. vochtige jas uit de zak nemen maakt dat er vele schimmelbacteriën kunnen vrijkomen. Kinderen zijn zeer  allergisch zijn voor schimmels.
Ook is het zo dat indien een persoon wordt behandelt tegen hoofdluis maar niet  zijn luizenzak heeft gewassen op 60 graden dan zal de persoon continue zichzelf blijven besmetten. Dit komt doordat de persoon zijn jas weer in de zak stopt waar eventueel de neten of hoofdluis zich bevindt op de bodem.
Luizenzakken zijn geen oplossing voor de luizenproblematiek !

Waarom een Luizencape:Indien een persoon luizen heeft is de kans groot dat ze terecht komen op de kraag van de jas. Doordat jassen het meest van de tijd tegen elkaar hangen op de kapstok, bestaat er een grote kans dat de luis zijn weg vervolgt naar de buurman/vrouw.Deze weg wordt afgesneden middels een luizencape.De luizencape heeft aan de bovenzijde een kleine opening die met een trekkoord wordt afgesloten waardoor de lus of kraag van de jas aan de kapstok kan worden gehangen zonder dat de luizen de kans krijgen zich op de cape te nestelen. Op het gladde materiaal hebben de ongenode gasten met hun tentakelpootjes geen grip.Waarom geen Luizenzakken:Dit zijn nylon zakken die hermetisch worden afgesloten d.m.v een trekkoord of rits.Indien 1 kind een luizenzak gebruikt voor zijn natte jas zou geen probleem moeten opleveren maar het feit dat doorgaans circa 30 kinderen in een klas hun natte c.q. vochtige jas uit de zak nemen maakt dat er vele schimmelbacteriën kunnen vrijkomen. Kinderen zijn zeer  allergisch zijn voor schimmels.Ook is het zo dat indien een persoon wordt behandelt tegen hoofdluis maar niet  zijn luizenzak heeft gewassen op 60 graden dan zal de persoon continue zichzelf blijven besmetten. Dit komt doordat de persoon zijn jas weer in de zak stopt waar eventueel de neten of hoofdluis zich bevindt op de bodem.
Luizenzakken zijn geen oplossing voor de luizenproblematiek !

Voor meer informatie: www.luizencape.nl

1 antwoord

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*