De Klussenier aanwezig op UWV Banenmarkt in EDE

Afgelopen donderdag 6 oktober werd er een banenmarkt georganiseerd door het UWV WERKbedrijf  Ede ( voorheen CWI ). Op dit WERkplein waren 42 stands met organisaties en potentiële werkgevers uit de regio Ede, Barn eveld en Veenendaal aanwezig. Met als doel de ruim 1000 uitgenodigde werkzoekenden en aanwezige organisaties en bedrijven met elkaar in contact te brengen. De franchise organisatie van De Klussenier uit Barneveld was ook aanwezig op deze dag en de stand van De Klussenier werd drukbezocht. Door middel van een hamerspel met als motto ‘Sla de spijker op zijn kop’ kon men symbolisch het gesprek met De Klussenier aangaan.

De Klussenier is een landelijke franchise formule die werkloze bouwvakkers en mensen met een brede kluservaring, ook op de Veluwe een prima alternatief biedt om aan de slag te komen. Op de banenmarkt konden bouwvakkers die langdurig werkloos zijn (of dreigen te worden) of vakmensen met een tijdelijk contract hun mogelijkheden bespreken met medewerkers van De Klussenier. Het is gebleken dat deze manier van zoeken naar vakmensen werkt doordat een aantal werkloze vakmensen inmiddels een nieuwe toekomst zijn gestart en succesvol zijn als De Klussenier in hun eigen woonplaats.

In de praktijk blijkt vaak dat men wel graag wil en soms al jaren het plan heeft om een je eigen bedrijf te starten maar niet weet hoe. Met meer dan 200 zelfstandige ondernemers die als Klussenier een goede boterham verdienen, kan deze organisatie als geen ander het stappenplan toelichten dat leidt tot het zelfstandig ondernemerschap. Het goed maken van een aantal testen, een stage programma en het volgen van een ondernemerstraining zijn een paar uitgangspunten om te starten als Klussenier.

Wim Vreugdenhil verantwoordelijk voor dit traject, was namens De Klussenier-organisatie aanwezig op de banenmarkt in Ede. Wim:’ Met de ervaring van de meer dan 200 Klusseniers kan ik exact vertellen hoe je de administratie kunt inrichten, offertes maakt, met klanten omgaat en hoe je je bedrijf in de markt zet. Wij noemen dat beschut ondernemen want waarom zou je het wiel zelf uitvinden wanneer wij de ervaring in huis hebben.’

Hij heeft een uitgesproken mening over de recessie in de bouw en weet heel goed wat er speelt bij vakmensen die voor zichzelf willen beginnen. Door de praktijk gevoed is hij gewend in kansen te denken en niet in bedreigingen. Wim Vreugdenhil daarover: ‘Elke bouwvakker denkt wel eens dat wat zijn baas doet, hij zelf ook kan. Er wordt gedacht aan het zelfstandig beslissingen nemen, je eigen tijd indelen en ook je eigen verdiensten bepalen. Dat zijn o.a. de voordelen van het eigen baas zijn. Toch blijkt een andere drempel meestal hoger te liggen, namelijk hoe je dat bedrijf start, waar je je klanten vandaan haalt en concrete zaken als pensioen en ziektekosten waar je over moet nadenken. Dat zou o.a. één redenen kunnen zijn om af te haken. Het droombeeld doemt vaak pas weer op wanneer blijkt dat hun baas van de ene op de andere dag geen werk meer heeft. En probeer dan maar in deze recessie werk te vinden laat staan een eigen bedrijf te starten! Bouwbedrijven die personeel vragen zijn met een lampje te zoeken. Speciaal voor potentiële bazen die denken over het starten van een eigen klusbedrijf was er de banenmarkt in Ede.’

Het lijkt tegenstrijdig dat er in de bouw wegens gebrek aan werk ontslagen vallen terwijl men vervolgens als zelfstandige wel vol aan de bak kan. Wim Vreugdenhil daarover: ‘Aannemers hebben de boot gemist. Zij wilden alleen grote projecten doen die nu niet meer gebouwd worden. De Klussenier richt zich op een andere doelgroep, namelijk particulieren huizenbezitters. Gezinnen verhuizen nauwelijks meer omdat banken dwars liggen en het financieel risico groot is. Als je dan toch nog jaren in je bestaande woning blijft zitten is men wel  bereid te investeren in wooncomfort zoals het plaatsen van een dakkapel, een nieuwe badkamer, keuken of verbouwing. De impuls van de overheid door de overdrachtsbelasting te verlagen heeft mensen tot nu toe ook nog geen ‘verhuiskriebels’ gegeven. De klant zoekt zekerheid en garantie die het merk De Klussenier beidt. Daarmee heb je een streepje vóór ten opzichte van klusbedrijven die het op eigen houtje doen. Dankzij ons concept leren we potentiële zelfstandigen hoe ze hun markt optimaal kunnen bewerken en zo deze opdrachten binnen te halen. Maar dat niet alleen we begeleiden ze ook daarin gedurende hun Klusseniersondernemerschap.’

Heb je De Klussenier zien staan op de banenmarkt? Persberichten voorbij zien komen op internet? Heb je ons gezien op tv of in de krant? Onze bus gespot op de weg? Heb je brede kluservaring en/of ben je een vakman zonder baan? Ga dan naar www.eigenbedrijf.klussenier.nl of mail info@hetklushuis.nl om je vrijblijvend aan te melden. Voor meer info kun je bellen met Wim Vreugdenhil op 0342 84 97 97.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*