Hyundai i40 Crosswagon: het nieuwe auto lease kanon..?

, , ,

Niet gaan huilen!
Ja, ja. De broekriem moet weer worden aangehaald en er volgen ‘pijnlijke maatregelen die we allemaal zullen voelen’. Na het zuur van JP volgt helaas nog steeds geen zoet van Jan Kees & Mark. Nee, nu niet meteen gaan mauwen. Want ons land staat er verhoudingsgewijs nog best goed voor en naast de Chinezen (die gewoon de hele EU inclusief schuldenlast en Saab overnemen) schieten de Koreanen ons te hulp. Met een auto als de Hyundai i40 Crosswagon 1.6 GDI van 24.995 euro bijvoorbeeld. Een enorme machine van bijna vijf meter, met dik 1700 liter bagageruimte, bijna net zoveel beenruimte achterin als een Skoda Superb en een 20% bijtellingstorretje onder de kap. Er zijn zelfs heuse, zeer compleet uitgeruste ‘Business Editions’ met een ‘fleetprijs’ vanaf 27.995 euro en ook een 115 pk spaardiesel ontbreekt niet. Potentieel auto lease materiaal dus!

Hyundai i40 Crosswagon auto leaseWie zegt dat groot niet mooi is?
Dat hebben wij natuurlijk nooit gezegd, maar Hyundai vraagt zich dat thans af in de Hyundai i40 Crosswagon-commercial. Iedereen weet dat afmetingen er wel degelijk toe doen, maar toch zijn we al jaren in de ban van het ‘downsizen’. Logisch dat uitgerekend de Koreanen deze trend pogen te doorbreken met een auto die zowel een functionele stationwagon als een representatieve zakenauto wil zijn. Dat van die functionaliteit lukt uiteraard heel behoorlijk, het is alleen jammer dat de laadvloer niet helemaal vlak is met neergeklapte achterbank en dat het allemaal nog lang niet zo akelig goed is afgewerkt als in de (Duitse) collega’s. Heel jammer is ook dat bloedirritante, door een contactgestoorde Koreaanse nerd gecomponeerde, deuntje dat je elke keer hoort als je het contact in- of uitschakelt. Programmeer dan liever wat (virtueel) gevoel in de besturing! De klokkenwinkel ziet er wel okay uit, al is het allemaal wel wat overgestileerd in een niet volledig overtuigende poging het geheel een ‘premium-uitstraling’ te geven. De blauwe sfeerverlichting heeft gelukkig een kalmerend effect als de ‘BlueDrive’ start-stop automaat op je zenuwen begint te werken. Als dat niet meer helpt kun je de ‘eco driving mode’ natuurlijk altijd nog uitschakelen, zodat die 135 ingedutte paarden ook eens een ‘happy hour’ beleven.

Dus…
Op de volgende VrijMiBo achteloos melden dat je een rondje bier en een Hyundai i40 Crosswagon gaat bestellen en dan kijken wat je collega’s zeggen. Dan weet je meteen of de geesten rijp zijn voor serieuze bezuinigen en Aziatische auto’s. Daarna kun je altijd nog inbrengen dat ‘ie echt heel comfortabel is, dat er vijf jaar garantie op zit en dat je dat van het gemiddelde huwelijk niet kunt zeggen.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*