Lichter op de weegschaal bepaald door genen

Slanke ouders hebben meestal ook gewoon slanke kinderen, slank zijn zit hoogst waarschijnlijk ook in de genen. Voor mensen met overgewicht waren er reeds aanwijzingen in deze richting. Britse onderzoekers leggen nu het verband aan de andere kant van de weegschaal uit.

Mensen die een BMI hebben tussen de 18 en 24 hebben een gezond gewicht. Een BMI tussen de 25 en de 30 wordt gezien als overgewicht. Hebben zowel de moeder als vader te kampen met overgewicht dan zijn de kinderen in slechts 5% van de gevallen slank. Bij ouders met obesitas, dus een BMI boven de 30 zijn slechts 2% van de kinderen slank.

Dit komt naar voren uit een Londens universitair onderzoek. Tijdens het onderzoek werden zeven duizend families over een periode van vijf jaar gemeten en gewogen op weegschalen. De resultaten van het onderzoek beweren dat gewicht van kinderen genetisch bepaald is.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*