Nederlanders vinden prijs winterbanden belangrijker dan veiligheid

Arnhem, 20 oktober 2011 – Tussen 27 september en 9 oktober heeft WelkeWinterbanden.nl onderzoek gedaan naar het oriëntatiegedrag voor winterbanden.  Nederlanders blijken in eerste instantie bereid zo min mogelijk te betalen voor winterbanden. Dat veranderd wanneer er sprake is van een herhaalaankoop. Dan zijn Nederlanders bereid meer te betalen.

Nederlanders die oriënteren naar winterbanden doen dat vooral om winterbanden te gebruiken voor woon-werkverkeer. Vakantie in het buitenland, waar winterbanden vaak verplicht zijn, is voor minder dan 15% een reden om te zoeken naar de meest geschikte winterbanden.

Hoe groter de band, hoe bewuster mensen zijn dat de band duurder is. Toch betalen Nederlanders het liefst zo min mogelijk. Voor 14 inch banden zijn ruim 92% van de Nederlanders niet bereid meer dan €100 per band te betalen. Dat percentage daalt naar 24% voor 17 inch banden.  Niet teveel betalen voor extra veiligheid dus.

Het maximale aankoopbedrag stijgt echter wanneer al eerder winterbanden zijn gekocht. Blijkbaar zijn ervaren gebruikers zich meer bewust van het nut van goede winterbanden. Wanneer men voor de eerste keer winterbanden koopt is slechts een derde van de mensen bereid meer dan €100 per winterband te betalen. Als al eerder winterbanden gekocht zijn stijgt dat naar ruim de helft van de Nederlanders.

Alle resultaten van het Winterbanden onderzoek 2011 zijn te vinden op www.welkewinterbanden.nl/nieuws/winterbanden-onderzoek-2011

Over WelkeWinterbanden.nl

WelkeWinterbanden.nl is een onafhankelijke website met als doel bruikbare informatie verstrekken over winterbanden. Welke winterbanden heb ik nodig? Dat is de hoofdvraag die wij graag beantwoorden. Voor meer informatie zie, www.welkewinterbanden.nl